Program


Általvető - Táncházról és társművészetekről Tatárné Nagy Ágnessel

Általvető - Táncházról és társművészetekről Tatárné Nagy Ágnessel

Táncházról és társművészetekről Tatárné Nagy Ágnessel

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 24. csütörtök, 19:00

Az általvető a vállon hordott kettős tarisznya, egyik fele elöl, a másik hátul lóg – a Néprajzi Lexikon szerint. A mi általvetőnkbe sok minden belekerülhet: a néphagyomány és a társművészetek, az egykori paraszti életforma és napjaink kultúrája. Kérdések, válaszok, tudás, élmény.

Sorozatunkban a néphagyomány és a társművészetek kapcsolatait próbáljuk feltérképezni beszélgetések és művészeti produkciók segítségével. Igyekszünk mindezt úgy tenni, hogy a néphagyományból is több területet vonunk be: népzenét, népmesét, kézművességet.

 

Néphagyomány a fejlesztő pedagógiában

 

Tatárné Nagy Ágnes munkásságát a néphagyomány és a fejlesztő pedagógia egyedi találkozása jellemzi: néptánc foglalkozást tart óvodáskorú mozgássérült gyermekeknek, baba-mama csoportot és gyermek néptánccsoportot vezet. 

A konduktív pedagógia a mozgássérült gyermekek fejlesztésével és rehabilitációjával foglalkozik. Ágnes ebbe, a Pető András orvos-gyógypedagógus által kidolgozott konduktív pedagógiai módszerbe szövi bele az énekes-mozgásos népi játékok és a néptánc elemeit. 

Hogyan ér össze a gyermekfolklór és a konduktív pedagógia eszköztára? A gyakorlatban is jártas fiatal neveléskutató szakember segítségével ezt az izgalmas témát járjuk körbe a februári Általvető műsorában. 

 

Házigazda: Sándor Ildikó 

Közreműködik: Guessous Mesi (és Barvich Iván, Boros Gerzson Dávid)

 

Ajánlatunk


Opera két felvonásban, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

Koncert újrahangszerelve – avagy lássuk mivé válik a jazzmuzsika, miután házasságot kötött a klasszikus zenével? A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara a két stílust ötvöző repertoár legnívósabb műveivel szórakoztat, a Tálas Áron Trió pedig saját reflexiókban szövi tovább a klasszikusokban feldolgozott jazztémákat.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


3 helyszín 2 napon át: Nagyszínpad / Kids Aréna / Party Aréna

Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!