Program


Alice Kódországban
3

Alice Kódországban

Ladik Katalin: „Alice Kódországban vonalkódokat és QR-kódokat vetítek a testemre és a vetítővászonra. Lewis Carroll Alice Csodaországban, Alice Tükörországban meséinek, James Joyce szövegeinek motívumai, valamint saját verseim és hangkölteményeim alapján újraértelmezem a kódok világát.  több

LADIK KATALIN: ALICE KÓDORSZÁGBAN

performansz (HÍD – Vajdasági Alkotók Veszprémben)

Író: Ladik Katalin

Rendező: Ladik Katalin

Az előadás időtartama: 45 perc

 

A Pannon Várszínház szervezésében 2021. november 19-21. között a 2022-es TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztiválra hangolódunk.

HÍD – Vajdasági Alkotók Veszprémben címmel három napos programmal készülünk.

19.00: Ladik Katalin: Alice Kódországban

Hangvilla Veszprém – stúdió, 3. emelet (2.500 Ft)

Az előadás időtartama: 45 perc

20.00: Beszélgetés Ladik Katalinnal (ingyenes)

Moderátor: Ladányi István irodalmár

Helyszín: História Hangvilla Kávézó

Ladik Katalin: „Alice Kódországban vonalkódokat és QR-kódokat vetítek a testemre és a vetítővászonra. Lewis Carroll Alice Csodaországban, Alice Tükörországban meséinek, James Joyce szövegeinek motívumai, valamint saját verseim és hangkölteményeim alapján újraértelmezem a kódok világát. A vászonra és a testemre vetített kódok vizuális költeményeket alkotnak, melyeket partitúraként használok a performansz folyamán, hogy gesztuális és hangkölteményként értelmezve „fejtsem meg”, adjam elő őket. A kódok valójában torz teremtmények, melyeket szeretnénk, de nem tudunk megfejteni és ellenőrizni. Nincs hatalmunk felettük. Van-e kiút a fogyasztói társadalom kódokkal telerajzolt világából, a kódok labirintusából? Van-e kiút önnön kódlabirintusunkból? – kérdezi Alice, és keresi rá a választ.”

FIGYELEM! Felhívjuk figyelmüket, hogy az előadásban STROBOSZKÓPOT használunk