Program


Abigél titkai / Piros Ildikó Szabó Magda estje

Abigél titkai / Piros Ildikó Szabó Magda estje

Az előadás hossza kb. 120 perc, egy szünettel
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 14. vasárnap, 18:00

Tartalom- és érzelem-gazdag utazásra hívjuk nézőinket Abigéllel, Szabó Magda csodatevő főhősnőjével, alteregójával, akitől írói álnevét is kölcsönözte. A Kossuth-díjas költő, író, műfordító, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja, felejthetetlen művein keresztül és tanítványainak továbbadott tudása által örökre a magyar kultúra tündöklő csillagaként fényeskedik.

Az esten nagy gonddal összeválogatott töredékek szólalnak meg Szabó Magda csodálatos életművéből Piros Ildikó Kossuth-díjas, Érdemes művész előadásában és szerkesztésében.

A művésznő felvillantja az írónő életútjának legjelentősebb állomásait, kiemelkedő alkotásaiból idéz, többek között a három nagyregényéből (Katalin utca, Az ajtó, Für Elise), és beavatja a közönséget az Abigél című film születésének titkaiba is.

A meghatóan személyes hangvételű előadásban elhangzó regényrészletek többletjelentést kapnak, például a hazaszeretetről.

Megismerhetjük Szabó Magda különböző életszakasziban tett vallomásait, melyekben tanúbizonyságot ad erkölcsi tisztaságáról és megingathatatlan hitéről, valamint megtudhatjuk és megtanulhatjuk tőle, mi volt számára a legfontosabb érték az életben, hogy számunkra is az lehessen.

Ajánlatunk


elkafkásodás két részben

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!