Program


Abigél titkai / Piros Ildikó Szabó Magda estje

Abigél titkai / Piros Ildikó Szabó Magda estje

Az előadás hossza kb. 120 perc, egy szünettel
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 14. vasárnap, 18:00

Tartalom- és érzelem-gazdag utazásra hívjuk nézőinket Abigéllel, Szabó Magda csodatevő főhősnőjével, alteregójával, akitől írói álnevét is kölcsönözte. A Kossuth-díjas költő, író, műfordító, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja, felejthetetlen művein keresztül és tanítványainak továbbadott tudása által örökre a magyar kultúra tündöklő csillagaként fényeskedik.

Az esten nagy gonddal összeválogatott töredékek szólalnak meg Szabó Magda csodálatos életművéből Piros Ildikó Kossuth-díjas, Érdemes művész előadásában és szerkesztésében.

A művésznő felvillantja az írónő életútjának legjelentősebb állomásait, kiemelkedő alkotásaiból idéz, többek között a három nagyregényéből (Katalin utca, Az ajtó, Für Elise), és beavatja a közönséget az Abigél című film születésének titkaiba is.

A meghatóan személyes hangvételű előadásban elhangzó regényrészletek többletjelentést kapnak, például a hazaszeretetről.

Megismerhetjük Szabó Magda különböző életszakasziban tett vallomásait, melyekben tanúbizonyságot ad erkölcsi tisztaságáról és megingathatatlan hitéről, valamint megtudhatjuk és megtanulhatjuk tőle, mi volt számára a legfontosabb érték az életben, hogy számunkra is az lehessen.

Ajánlatunk


„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek a helyzetükkel? Mi történik, ha a megannyi dolgozat javítása vagy az iskolai kirándulás kihat a pedagógus magánéletére?

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajánló


Komikussá vált történet egy tanárról, Nyúl Béláról, akit meghurcolnak, feláldoznak a politika oltárán egy Hannibálról szóló, látszólag jelentéktelen tanulmány miatt,…

A CRESCENDO MUSIC MANAGEMENT™ BEMUTATJA: ÓPERENCIÁN TÚL MESE • MUSICAL • KONCERT

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!