Program


A Tündérvajda kordéja - Pillanat Művészeti Alapítvány - Romano Glaszo

A Tündérvajda kordéja - Pillanat Művészeti Alapítvány - Romano Glaszo

cigány mesék hangoskönyvbemutató és táncházzal egybekötött koncert

A Tündérvajda kordéja zenés hangoskönyv beszélgetéssel egybekötött bemutatója, melyet a Romano Glaszo együttes koncertje, valamint táncház követ.A Tündérvajda kordéja a kárpát-medencei roma mesekincsből nyújt egy válogatást zenés hangoskönyv formájában. A meséket atmoszférikus hangtájak és világzenei betétek tarkítják, melyek nem pusztán hallható illusztrációként funkcionálnak, hanem új jelentésrétegek felé nyitják meg a mese dimenzióit. 

A meséket Fekete Zsolt roma származású színművész, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulatának tagja adja elő. A meséket kísérő evokatív hangtájakat és zenei betéteket Katona Dávid zeneszerző jegyzi. A zenei felvételekben a Romano Glaszo és a Closingtown Orchestra tagjai közreműködnek.

 

Meséket előadja:Fekete ZsoltÉlőben zenél:Romano Glaszo
A Pillanat Művészeti Alapítvány kutatási programokat kezdeményez és támogat, melyek a harmonikus életvezetés, a testtudatosság és az önelfogadás módszereit összekapcsolják a művészetekkel. A programok a keleti és nyugati szemléletű módszerek összehangolására és a kultúrák közötti párbeszédre fektetnek hangsúlyt, olyan kulturális módszereket összegeznek, melyek elsősorban, a nők és gyerekek rugalmas szerepvállalásait támogatják.Az Alapítvány tevékenysége a gyermek és felnőtt nevelés, képesség- és személyiségfejlesztés, a holisztikus ismeretterjesztés céljait szolgálja.
A Romano Glaszo – Emberi Hang Művészeti Csoport tevékenysége a népzene, világzene, néptáncok, klasszikus balett és moderntáncok, táncdrámák feldolgozása és színpadra állítása területén nyilvánul meg. Az együttes repertoárjában a cigány népzene mellett többek között magyar, szerb, spanyol és angol nyelvű dalok is felbukkannak, melyekkel Európa-szerte koncerteztek. Az együttestagok a zenei előadások mellett néptáncokat, színdarabokat, táncballadákat adnak elő, népzenei és néptánc foglalkozásokat tartanak az országban, valamint folklórtáborokat is szerveznek.

Ajánló


Ajánlott életkor: 3+ Óvodásoknak szóló előadás

Giacomo Puccini: Manon Lescaut Opera két részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal