Program


A szépség és a szörnyeteg
8

A szépség és a szörnyeteg

Vajon miféle átok húzódik Szörnyeteg története mögött? Jóságáért, önzetlenségéért vajon elnyeri-e jutalmát Szépség? Előadásunk elsősorban ezekre a kérdésekre keresi a választ, arra tanít, hogy higgyünk a csodákban, és, hogy mindig érdemes a felszín mögé nézni.

Aktuális előadásokA további időpontok megtekintéséhez kattintson ide! (5)

Jeanne-Marie Leprince de Beaumont meséjét színpadra írta Szabó Attila:
A Szépség és a Szörnyeteg

Hol volt, hol nem volt… Volt egyszer egy apa, akinek volt három szépséges lánya; különösen a legkisebb szépsége tett túl mindenki másén. Fényűző életet éltek egy nyüzsgő nagyvárosban. Ám egy nap minden vagyonukat elveszítették, és vidékre kellett költözniük egy szegényes kis viskóba. A nővéreket rettenetesen megviselte a falusi élet unalmas egyhangúsága, de a legkisebb lány még ott is megtalálta a boldogságát. Történt egyszer, hogy az apa a városból hazafelé tartva eltévedt az erdőben, és egy kastélyban találta magát, melyet mintha elvarázsoltak volna. Mikor meglátott egy szál különös szépségű rózsát a kertben, rossz előérzete ellenére sem tudott parancsolni magának: leszakította. Hirtelen egy  dühöngő szörnyeteg támadt rá, aki büntetésként cserébe legkisebb lányát követelte…

Marie Leprince de Beaumont magával ragadó története egy Európa-szerte elterjedt népmesetípust dolgoz fel, melynek fő elemei az áldozathozatal és az elfogadás. Vajon miféle átok húzódik Szörnyeteg története mögött? Jóságáért, önzetlenségéért vajon elnyeri-e jutalmát Szépség? Előadásunk elsősorban ezekre a kérdésekre keresi a választ, arra tanít, hogy higgyünk a csodákban, és, hogy mindig érdemes a felszín mögé nézni.

Szereplők
Bella.................................................... Kiss Eszter Júlia
Szörnyeteg ..........................................Gulácsi Tamás
Apa ......................................................Urmai Gábor
Arabella............................................... Bach Zsófia m.v.
Labella................................................ Jenei Judit
Inas..................................................... Kovács Balázs

Alkotók
Díszlet- és jelmeztervező: Michac Gábor
Zeneszerző: Csernák Samu
Koreográfus: Fosztó András
Dramaturg: Szabó Attila
Súgó: Nagy Erzsébet
Ügyelő: Hugyecz Vivien
Rendezőasszisztens: Nánási Ágnes

Rendező: Halasi Dániel

Ajánló


Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!