Program


A REMÉNYSÉG IMÁJA - Juraj Filas: Requiem - Nemzeti Énekkar, Kesselyák Gergely L/3

A REMÉNYSÉG IMÁJA - Juraj Filas: Requiem - Nemzeti Énekkar, Kesselyák Gergely L/3

Juraj Filas Requiemét, melynek alcíme A reménység imája, 2020-ban komponálta, a szeptember 11-ei merénylet 20. évfordulójának emlékére.

Aktuális előadásokJuraj Filas (1955-2021) Kassán született, tanulmányait Prágában végezte, később maga is a prágai Zeneakadémia tanára lett. Zenei nyelve választékosan lírai, az európai tradíciók Beethoven, Verdi és Mahler által képviselt irányát követi. Jane Eyre-ről szóló operáját a Miskolci Bartók Plusz Operafesztivál pályázatára írta. 2021. szilveszterén koronavírus fertőzés következtében hunyt el New York-ban.

Requiemét, melynek alcíme A reménység imája, 2020-ban komponálta, a szeptember 11-ei merénylet 20. évfordulójának emlékére. Kesselyák Gergely írta róla: „Azt reméltem, együtt dolgozunk majd a Requiem bemutatóján, talán barátok is leszünk, és ráveszem, hogy írjon további operákat. Szerettem azt is, hogy olyan szépen beszél magyarul. Egy leendő barátot vesztettem el. Búcsúzóul a Requiem zárósorait idézzük: ‘Ego sum alpha et omega, resurrection, et vita!” (Én vagyok az alfa és az omega, a feltámadás és az élet!)

MŰSOR

Juraj Filas: Requiem – Magyarországi bemutató

 
KÖZREMŰKÖDIK
 
Cserna Ildikó – szoprán, Fekete Attila – tenor, Filip Bandzak – bariton, Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
 

VEZÉNYEL

Kesselyák Gergely

 

Ajánló


Ki ne ismerné a nagy Dés-slágereket: Nagy utazás, Vigyázz rám, Olyan szépek voltunk, A zene az kell, Legyen úgy!, Mi…

MŰSOR: Dvořák: Stabat mater ELŐADÓK: Miksch Adrienn – szoprán Schöck Atala – mezzoszoprán Brickner Szabolcs – tenor Cser Krisztián –…

Sena Dagadu 20 évvel ezelőtt odatévedt egy budai hip-hop klubba és baráti unszolásra megragadott egy szabad mikrofont. Ez pedig meghatározó…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!