Program


A padlás
8

A padlás

Ez, az immár klasszikussá vált zenés játék ugyancsak az ifjúság identitásának kérdésével foglalkozik. A műfaji meghatározás pontos, hiszen mesés elemek, csodák, időutazások, szellemek és az ő kedves játékaik kísérik azt a történetet, melyben mában élő hőseink ármányok, féltékenységek, kicsinyességek, gyanúsítgatások, bűnözők, rendőrök, házmesterek szorításában próbálnak egymásra, azaz boldogságra találni.  több

A padlás

félig mese, félig musical

 

Az előadás időtartama: 2 óra 30 perc, szünettel

Bemutató:

Előbemutató: 2007. 06. 17. - Veszprémi Közgazdasági Iskola udvara, Kőszínházi bemutató: 2007. 12. 01.

 

Ez, az immár klasszikussá vált zenés játék ugyancsak az ifjúság identitásának kérdésével foglalkozik. A műfaji meghatározás pontos, hiszen mesés elemek, csodák, időutazások, szellemek és az ő kedves játékaik kísérik azt a történetet, melyben mában élő hőseink ármányok, féltékenységek, kicsinyességek, gyanúsítgatások, bűnözők, rendőrök, házmesterek szorításában próbálnak egymásra, azaz boldogságra találni. Mindezt Horváth Péter szellemes librettójában, Presser Gábor és Dusán Sztevanovity szinte kivétel nélkül slágerré vált dalaival élik meg. A transzcendenciával, a szellemvilággal, az idő és a tér relativitásával szembesülő fiatalok – megküzdve a való élet kisszerűségével is – más minőségű életre képesek, fel tudják fedezni egymásban és önmagukban a végtelent, túl tudnak lépni a hétköznapok sivárságán.

Ez a játék legalább annyira filozofikus, mint a klasszikus mesék többsége: egyszerű, élvezhető, sőt szórakoztató képletbe helyezi a létezés alapkérdéseit, a saját életük felépítését tervező fiatalok élet-halál küzdelmét. 

A játék helyszíne természetesen egy padlás, mégpedig egy belméretében tágas, ám sokszorosan osztott, irracionális, rejtélyes tér. A főhős által készített beszélő számítógép a mi előadásunkban egy sokfunkciójú robot lesz, mely mozgásra is képes, egyfajta emberi imitáció. A szellemek megjelenését igényes fényhatások, színpadtechnikai megoldások kísérik.

Szereposztás:

Rádiós: Zayzon Csaba

Süni: Baranyi Hanna

Mamóka: Oravecz Edit

Barrabás B Barrabás, a gengszter / Révész, aki külsőleg azonos Barrabással: Keresztesi László

Herceg, szellem, 550 éves: Koscsisák András 

Kölyök, szellem, 530 éves: Kovács Ágnes Magdolna

Lámpás, szellem, 670 éves: Egyed Brigitta

Meglökő, szellem 560 éves: Farkas-Csányi Attila

Témüller, önkéntes: Kiss T. István

Detektív: Kiss Dávid

Üteg: Molnár Ervin

Robinson, a gép: Szelle Dávid

Alkotók:

Díszlettervező: Kovács Yvette Alida

Jelmeztervező: Justin Júlia

Korrepetitor: Regovics Zsuzsa

Koreográfus: Krámer György

A rendező munkatársa: Kiss Dávid

Rendező: Vándorfi László

Ajánló


A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból. Örömzene nyitott füleknek!

Egy maszkabálon sok-sok különös alakot rejtenek a jelmezek. Róluk énekel Gryllus Vilmos.