Program


A nagy szépség (2013) / EURÓPAI HIDAK: BUDAPEST–RÓMA

A nagy szépség (2013) / EURÓPAI HIDAK: BUDAPEST–RÓMA

Olasz nyelven, magyar felirattal.
A vetítést megelőző és az azt követő beszélgetés magyar nyelven zajlik.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 23. szombat, 19:00

A nagy szépség (La grande bellezza, 2013)

Fellini északról, Paolo Sorrentino délről, Nápolyból érkezett Rómába. Ő is máshonnan jött ember. És egy percig sem titkolja, hogy olykor zavarba ejtően közel áll Fellinihez. Mintha folytatná, újraértelmezné Fellini filmjeit. Ő is Róma bolondja. Olyannyira, hogy a világháló túraútvonalakat ajánl azoknak, akik szeretnék bejárni Rómában A nagy szépség helyszíneit. Vannak közöttük népszerűek - Piazza Navona, Colosseum, Villa Medici -, de a rendező szívesen átruccan a Tevere túlsó partjára is. Ott kezdődik ez a filmje, a Via Garibaldin, ahol a Fontana dell'Acqua Paola erkélyén egy női kar énekel.

A film főhőse, Jep Gambardella huszonhat esztendősen jött Rómába. Most éppen hatvanöt éves. Ajnározott író, újságíró. Életművész, szoknyapecér. Talán ilyen lenne Az édes élet Marcellója, miután elszállt fölötte az idő? Most, születésnapja alkalmából megpróbálja számba venni, mivel is múlatta az elmúlt évtizedeket. Siker? Talán. Hiszen negyven éve írt - egyetlen - kötete emelte az elegyes celebritások közé, a „dolcsevitába”. Nem is nagyon értjük, min rágódik annyit Jep Gambardella, a sikeres ember. Talán a formálódó új regényén? A kurtuló életen? Múlt szerelmeken? A meg nem történt csodákon? Vagy azokon a sorsokon, amelyekbe belebotlik? Sorrentino filmje - Fellini filmjeihez hasonlatosan - nem kerekedik nagyregénnyé. Meglehet, hogy éppen ez teszi izgalmassá. Bolyongás a tehetős rómaiak és a körülöttük legyeskedő celebek nyüzsgésében. Valami valódi keresése az álhajak, műmellek és válogatott szurrogátumok vonulásában. A nagy szépség 2014-ben elnyerte a legjobb nem angol nyelvű filmnek járó Oscar-díjat. Meg vagy félszáz más díjat is. Parádés sikereket aratott. Ebben kétségtelenül múlhatatlan érdemei vannak a főszerepet játszó Toni Servillónak és az operatőrnek, Luca Bigazzinak. De aki jól fülel, meghallhatja, milyen szépen épít be Sorrentino a filmjébe olyan 20. századi és kortárs zeneszerzőket, mint David Lang, Arvo Pärt, Poulenc vagy Górecki.

Alkotó:
Rendező: Paolo Sorrentino

Közreműködik:
Házigazda: Réz András

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Író: PETR ZELENKA Amikor a rutinos-cinikus PR-guru megtudja, hogy David Beckham állítólag lefeküdt az egyik asszisztensével, bevet mindent, amit húszéves pályafutása alatt megtanult, hogy címlapon tartsa az ügyet. Botrányos vígjáték a bulvármédia kulisszatitkairól, egy profi hazugsággyárosról és a hívatlan lelkiismeretről.

A rock and roll koronázatlan királya, MR. ROCK AND ROLL a sokak által várt és hagyománnyá lett Fenyő Ünnepet, az egész éves Életmű turné budapesti állomásával koronázza meg!

Ajánló


Face Team Univerzum – a 20 éves Face Team első egész estés színházi előadása. Las Vegas, Kína, Franciaország, Malajzia és…

Megszámlálhatatlan üzenet és komment után végre lehull a lepel a NAGY TOTAL DANCE FESTIVAL dátumáról! És helyszínéről is, ugyanis 2023.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!