Program


A művészet templomai – Raffaello: Az ifjú zseni

A művészet templomai – Raffaello: Az ifjú zseni



olasz dokumentumfilm, 88 perc, 2021 (12)
eredeti nyelven, magyar felirattal

Rendező: Massimo Ferrari

Magyarországi forgalmazó: Pannonia Entertainment

Végleges korhatás: 12

Magyarországi bemutató: 2021. augusztus 26.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 16. kedd, 18:00

Az alkotás A művészet templomai sorozat 2017-es, A festőfejedelem című epizódja után teljesen új megközelítésben vizsgálja Raffaello művészetét: Massimo Ferrari filmje a rendkívüli női portrékon keresztül közelít az urbinói művész életpályájához és művészetéhez. Az anya, a szerető, a megbízó, az istennő – megannyi fontos nőalak Raffaello képein. A kiválasztott alkotások – köztük a Madonna-képek, a Galatea diadala, a La fornarina, a Hölgy fátyollal – alapos elemzése révén új perspektívából tárul fel az abszolút szépség titkát fáradhatatlanul kutató művész munkássága.

Az elmélyülést a sorozat védjegyévé vált részletgazdag közeli felvételek és szakértői interjúk, műelemzések segítik. A festőzseni élettörténetét Giordano Poloni díjnyertes illusztrátor képzeletgazdag animációi teszik még szemléletesebbé, amelyek álomszerű, mítosz, legenda és valóság határán mozgó képi világában megelevenednek Raffaello életének legfontosabb pillanatai.

Ajánlatunk


A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja – nálunk gyógyító apáca. Alexander – medikustárs, aki bár óvná barátját, fellépése hatástalan. Siegfried – a láncok és erőszak, a fizikai bántalmazás helyett a kedvességre és türelemre hangsúlyt fektető fiatal orvos, akibe Odette – épp e gesztusait félreértve – menthetetlenül beleszeret.

A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!