Program


A művészet templomai - Pápai bazilikák

A művészet templomai - Pápai bazilikák

A művészet templomai – Pápai bazilikák 3D
színes, szinkronizált olasz ismeretterjesztő film, 90 perc

Rendező: Luca Viotto
Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Alkotók:

Rendező: Luca Viotto
Szereplők: Micol Forti, Adriano Giannini, Antonio Paolucci, Paolo Portoghesi, Claudio…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 17. kedd, 18:00

A „Vatikáni Múzeum 3D” és a „Firenze és az Uffizi-képtár 3D” alkotóinak új filmje Róma, az örök város négy pápai bazilikáját mutatja be, a Ferenc pápa által meghirdetett Irgalmasság rendkívüli szentéve tiszteletére. A modern 3D technológiával és speciális kamerabeállításokkal készített filmben eddig sosem látott szemszögből tárul fel a Vatikáni Szent Péter-bazilika, a falakon kívüli Szent Pál-bazilika, a lateráni Keresztelő Szent János-főszékesegyház és a Santa Maria Maggiore-bazilika csodálatos épülete és páratlan műkincsgyűjteménye. Az egyes helyszíneken neves művészeti szakértők kalauzolják végig a nézőket, köztük olyan különleges termeken is, amelyeket turisták nem látogathatnak. A monumentális épületek mellett olyan kimagasló művészek munkáinak részletei tárulnak fel a mozivásznon, mint Michelangelo Buonarroti, Giotto di Bondone, Gianlorenzo Bernini és további jeles itáliai alkotók.

A művészet templomai című mozifilm-sorozat Itália páratlanul gazdag művészeti örökségének kiemelkedő alkotásait tárja a nézők elé. Az immás két éve futó sorozat első része a Vatikáni Múzeum 3D volt 2014-ben, amely akkor 12.000 nézőjével az év legnézettebb, mozikban vetített dokumentumfilmjének számított. Ezt követte az itáliai reneszánsz bölcsőjét bemutató Firenze és az Uffizi-képtár 3D, majd a sorozat további, 2016 első felében bemutatott részei a milánói Teatro alla Scala évszázados történetét és a milánói világkiállításon megrendezett nagyszabású Leonardo da Vinci életmű-kiállítást dolgozták fel. Az alkotók legújabb, Pápai bazilikák 3D (St. Peter’s and the Papal Basilicas of Rome 3D) című filmjükben Róma, az örök város négy pápai bazilikáját mutatják be, a Ferenc pápa által meghirdetett Irgalmasság rendkívüli szentéve tiszteletére.

A háromdimenziós filmben a speciális kamerabeállításoknak köszönetően eddig sosem látott szemszögből tárul fel a Vatikáni Szent Péter-bazilika, a falakon kívüli Szent Pál-bazilika, a lateráni Keresztelő Szent János-főszékesegyház és a Santa Maria Maggiore-bazilika csodálatos épülete és páratlan műkincsgyűjteménye. Az egyes helyszíneken neves művészeti szakértők kalauzolják végig a nézőket: közreműködik Antonio Paolucci, a Vatikáni Múzeum igazgatója, Paolo Portoghesi nemzetközi hírű építész, Claudio Strinati művészettörténész és Micol Forti, a Vatikáni Múzeum kortárs művészeti részlegének igazgatója. A film olyan különleges helyszíneket is bemutat, amelyeket turisták nem látogathatnak, például a nyolcszögletű Szent Péter Műhely kupolatermét, a Vatikáni Apostoli Könyvtár Sixtus termét vagy az Apostoli Palota hercegi termét. A monumentális épületek mellett olyan kimagasló művészek munkáinak részletei tárulnak fel a mozivásznon, mint Michelangelo Buonarroti, Giotto di Bondone, Gianlorenzo Bernini és további jeles itáliai alkotók. Az építészeti és képzőművészeti remekművek bemutatásán túl a film felidézi a bazilikák régi csodálóit is, köztük Itália szerelmesét, a francia Stendhalt, aki „Római séták” című művében örökítette meg a négy bazilikában tett egykori látogatását.

 

Ajánló


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!