Program


A művészet templomai - Pápai bazilikák

A művészet templomai - Pápai bazilikák

A művészet templomai – Pápai bazilikák 3D
színes, szinkronizált olasz ismeretterjesztő film, 90 perc

Rendező: Luca Viotto
Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Alkotók:

Rendező: Luca Viotto
Szereplők: Micol Forti, Adriano Giannini, Antonio Paolucci, Paolo Portoghesi, Claudio…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 17. kedd, 18:00

A „Vatikáni Múzeum 3D” és a „Firenze és az Uffizi-képtár 3D” alkotóinak új filmje Róma, az örök város négy pápai bazilikáját mutatja be, a Ferenc pápa által meghirdetett Irgalmasság rendkívüli szentéve tiszteletére. A modern 3D technológiával és speciális kamerabeállításokkal készített filmben eddig sosem látott szemszögből tárul fel a Vatikáni Szent Péter-bazilika, a falakon kívüli Szent Pál-bazilika, a lateráni Keresztelő Szent János-főszékesegyház és a Santa Maria Maggiore-bazilika csodálatos épülete és páratlan műkincsgyűjteménye. Az egyes helyszíneken neves művészeti szakértők kalauzolják végig a nézőket, köztük olyan különleges termeken is, amelyeket turisták nem látogathatnak. A monumentális épületek mellett olyan kimagasló művészek munkáinak részletei tárulnak fel a mozivásznon, mint Michelangelo Buonarroti, Giotto di Bondone, Gianlorenzo Bernini és további jeles itáliai alkotók.

A művészet templomai című mozifilm-sorozat Itália páratlanul gazdag művészeti örökségének kiemelkedő alkotásait tárja a nézők elé. Az immás két éve futó sorozat első része a Vatikáni Múzeum 3D volt 2014-ben, amely akkor 12.000 nézőjével az év legnézettebb, mozikban vetített dokumentumfilmjének számított. Ezt követte az itáliai reneszánsz bölcsőjét bemutató Firenze és az Uffizi-képtár 3D, majd a sorozat további, 2016 első felében bemutatott részei a milánói Teatro alla Scala évszázados történetét és a milánói világkiállításon megrendezett nagyszabású Leonardo da Vinci életmű-kiállítást dolgozták fel. Az alkotók legújabb, Pápai bazilikák 3D (St. Peter’s and the Papal Basilicas of Rome 3D) című filmjükben Róma, az örök város négy pápai bazilikáját mutatják be, a Ferenc pápa által meghirdetett Irgalmasság rendkívüli szentéve tiszteletére.

A háromdimenziós filmben a speciális kamerabeállításoknak köszönetően eddig sosem látott szemszögből tárul fel a Vatikáni Szent Péter-bazilika, a falakon kívüli Szent Pál-bazilika, a lateráni Keresztelő Szent János-főszékesegyház és a Santa Maria Maggiore-bazilika csodálatos épülete és páratlan műkincsgyűjteménye. Az egyes helyszíneken neves művészeti szakértők kalauzolják végig a nézőket: közreműködik Antonio Paolucci, a Vatikáni Múzeum igazgatója, Paolo Portoghesi nemzetközi hírű építész, Claudio Strinati művészettörténész és Micol Forti, a Vatikáni Múzeum kortárs művészeti részlegének igazgatója. A film olyan különleges helyszíneket is bemutat, amelyeket turisták nem látogathatnak, például a nyolcszögletű Szent Péter Műhely kupolatermét, a Vatikáni Apostoli Könyvtár Sixtus termét vagy az Apostoli Palota hercegi termét. A monumentális épületek mellett olyan kimagasló művészek munkáinak részletei tárulnak fel a mozivásznon, mint Michelangelo Buonarroti, Giotto di Bondone, Gianlorenzo Bernini és további jeles itáliai alkotók. Az építészeti és képzőművészeti remekművek bemutatásán túl a film felidézi a bazilikák régi csodálóit is, köztük Itália szerelmesét, a francia Stendhalt, aki „Római séták” című művében örökítette meg a négy bazilikában tett egykori látogatását.

 

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A BFZ áprilisi Haydn–Mozart-koncertje a márciusi műsor párjának tekinthető.

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Ajánló


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!