Program


A művészet templomai - Firenze és az Uffizi-képtár

A művészet templomai - Firenze és az Uffizi-képtár

A művészet templomai – Firenze és az Uffizi képtár 3D
színes, feliratos olasz ismeretterjesztő film, 95 perc

Korhatár: 12E

Alkotók:
Rendező: Luca Viotto
Főszereplők: Marco Ciatti, Arturo Galansino, Simon Merrells, Antonio Natali

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 12. kedd, 18:00

A 2014-es év végén bemutatott, több mint 12.000 nézővel a hazai mozikban is sikerrel szerepelt Vatikáni Múzeum 3D alkotóinak új filmjei Itália kulturális gyöngyszemeit jelenítik meg a mozivásznon. A speciális technikával, kimagasló minőségben készült ismeretterjesztő alkotások lehetővé teszik, hogy a nézők belefeledkezhessenek az egyetemes művészet kiemelkedő remekműveinek szépségébe.

A művészet templomai vetítéssorozat első része, a Firenze és az Uffizi képtár 3D egy többrétegű utazás az itáliai reneszánsz bölcsőjébe, a korszak legjellemzőbb műremekeinek megismerésén keresztül. A közel húsz helyszínen forgatott film bejárja a város leghíresebb épületeit és tereit, a Medici-palotától kezdve a Szépművészeti Akadémián át a Ponte Vecchio-ig, majd Firenze leghíresebb galériája, az Uffizi-képtár kincseit, Michelangelo, Raffaello, Leonardo, Botticelli, Tiziano és további művészóriások alkotásait tárja a nézők elé.

A játékfilmes elemekkel vegyített, virtuális tárlatvezetés rendhagyó idegenvezetője a reneszánsz patrónusok kvintesszenciája, a Simon Merrels által alakított Lorenzo de’ Medici, aki minden egyes műről beszámol, apróbb jellegzetességeit is ismerteti a nézővel. Újszerű, „történetmesélő” narrációját Prof. Antonio Natali, az Uffizi képtár igazgatója és Arturo Galansino, elismert reneszánsz-specialista egészítik ki, akik a képtár számos kincséről behatóbb elemzést adnak. “Aki ismer egy műalkotást, úgy olvassa, akár egy verset vagy regényt” – von párhuzamot a különböző művészeti ágak között a professzor. A film művészettörténeti szempontól igazi kuriózum, mivel egy felbecsülhetetlen értékű Leonardo-mű restaurációs eljárását is bemutatja. A háromkirályok imádása című, a nyilvánosság előtt 2011 óta nem látható festményt a mozinézők láthatják elsőként eredeti fényében. Marco Ciatti, a Kőtár műhelyének vehetője számol be a restauráció eredményeiről, a rejtett részletekről és az alkalmazott technikákról, amelyekre a feltáró munka során derült fény.

 

Ajánlatunk


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!