Program


A művészet templomai: Botticelli és a Mediciek - VÁRkert Mozi

A művészet templomai: Botticelli és a Mediciek - VÁRkert Mozi

Salvador Dalítól Andy Warholig, David LaChapelle-től Jeff Koonsig vagy Lady Gagáig egyetlen művész sem tudta kivonni magát Botticelli és munkássága bűvköréből. Szépség, alkotókedv, Isten adta tehetség… Lorenzo de’ Medici – a Tündöklő – reneszánsz Firenzéjében a művészetek és a kultúra virágzása egybeesett az élet sötét oldalának térhódításával: hatalmi harcok dúltak, mindennaposak voltak az intrikák és gáttalan az embertelen kegyetlenség.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. január 21. szombat, 18:00

Állítsa össze filmklub bérletét! Vásároljon 15 % kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet! 

Egy művész kitűnt társai közül abban, hogy mindenki másnál jobban volt képes visszaadni egy örökre emlékezetes korszak vívmányait és árnyoldalait: Sandro Botticelli (1445–1510). A Medici család védnöksége alatti szárnypróbálgatásaitól kezdve Botticelli úgy állította be magát, mint az idealizált Szépség megalkotóját, ami A Tavasz allegóriája és a Venus születése festményein érhető leginkább tetten.

olasz dokumentumfilm, 90 perc, 2020 (12)

eredeti nyelven, magyar felirattal

Rendezte: Marco Pianigiani

Narrátor: Stephen Mangan

Magyarországi forgalmazó: Pannonia Entertainment

 

Korhatár: 12

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!