Program


A művészet templomai: Bernini

A művészet templomai: Bernini

A kiállításról készült mozifilm a sorozatra jellemző módon a művész élettörténetét feltáró szakértői interjúk és a műalkotásokról készített páratlanul részletgazdag – 8K felbontású kamerákkal rögzített – felvételek segítségével mutatja be és elemzi a mesterműveket.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 20. péntek, 14:00

A művészet templomai: Bernini
olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2019
olasz nyelven, magyar felirattal

Rendező: Francesco Invernizzi
Megszólalók: Andrea Bacchi, Anna Coliva, Luigi Ficacci
 
Nincs még egy olyan művész, aki akkora hatással lett volna a 17. századi Rómára, mint Bernini. A művészet templomai sorozat február 3-án érkező új bemutatója a mesteri szobrászművész munkásságát mutatja be átfogó módon, a nagyszabású 2018-as római életműkiállításon készített exkluzív felvételekkel, amelyek a mesterművek legapróbb részleteit is feltárják.

A film Budapesten csak az Urániában látható.

Gian Lorenzo Bernini, a szobrász és építész, aki kilenc pápát is szolgált, kitörölhetetlenül ott hagyta nyomát az Örök Városban. Tehetségének és zsenialitásának csodálatára nem is találhatnánk alkalmasabb helyszínt, mint a római Borghese Galériát, amelynek épületét eredetileg a művész patrónusa, Scipione Borghese bíboros építtette a 17. század elején. Itt teljesedett ki Bernini valódi tehetsége, ahogy szó szerint kőbe tudta vésni az élet minden rezdülését és drámaiságát. A múzeum által rendezett "Bernini - A szobrász" című életmű-kiállítás "minden látogató számára életre szóló élményt nyújt." (The New York Times).

Közel öt évszázad telt el azóta, hogy létrejöttek a művész fenséges szoborcsoportjai, amelyek mára a világon szétszórva, a legnagyobb múzeumok gyűjteményeiben láthatók. A Villa Borghese által kiállított, több mint hatvan mesterművet felvonultató gyűjtemény a műértők szerint nem más, mint Bernini hazatérése. A lenyűgöző szobrok és szoborcsoportok olyan neves múzeumokból érkeztek Rómába erre a különleges kiállításra, mint a Vatikáni Múzeum, a bergamói Carrara Akadémia, a párizsi Lourve, a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum, a londoni National Gallery és a Berlini Nemzeti Múzeum.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

zenés játék két részben

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!