Program


A mi méheink - Zümmögő segítőtársaink

A mi méheink - Zümmögő segítőtársaink

Előadó: Egerer Anna, okleveles állattenyésztő mérnök, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársa

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 19. szombat, 10:00

Nehéz a tavaszt illatos, színes virágok nélkül, a nyarat mézédes dinnye, lédús barack vagy zamatos cseresznye nélkül elképzelni. Kik végzik a növények beporzásának fáradságos munkáját? Hogyan dolgoznak és hol élnek ők? Hogyan segíthetjük őket? Minderre választ kaphatnak azok, akik közelebbről is megismerik rovar segítőtársainkat.

A növények beporzását a legapróbb virágtól kezdve, a gyümölcsfákig, többségében méhek, ezen belül is a magányosan élő fajok végzik. Köztünk élnek a kertekben, parkokban, iskolákban, óvodákban és a lakótelepen is. Mindenhol ott vannak, ahol virágot találnak, azonban a mai világban nagyon sok veszély fenyegeti őket.

Kertjében, lakásának erkélyén, a rovarok által kedvelt, virágos növényeket ültet bárki, vagy megfelelő fészkelőhelyeket létesíthet, ezzel nagyban hozzájárulva

védelmükhöz.

Ajánlatunk


Amikor 1868-ban meghalt Rossini, Verdi arra buzdította zeneszerző honfitársait, alkossanak közösen requiemet a Mester emlékére úgy, hogy minden komponista egy-egy tétel megírását vállalja magára.

A jazz, blues, rock és funk iránt egyaránt fogékony gitáros, Mike Gotthard ezen a novemberi estén saját jazz-rock világába hívja közönségét, ahol a hangszereké és a dallamoké a főszerep. A koncert gerincét legújabb szólóalbuma, a Sensual Brutality anyaga alkotja, de első lemeze, az Intellectual Brutality már ismert kompozíciói is elhangzanak.

Kőszegi Imre mindig jó időben van. Decemberben tölti be 80. életévét. És persze zenésztársai mindig számíthatnak kifogástalan lüktetésű kíséretére. A Magyar Jazz Szövetség második elnöke kifogyhatatlan energiájú művész.

Ajánló


Berlioz kései operanyitánya, a Beatrix és Benedek izgalmas, dinamikus zene. Csajkovszkij Hegedűversenye a 19. egyik legnépszerűbb versenyműve: egyszerre virtuóz és…

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!