Program


A Magyar Költészet Napja
2

A Magyar Költészet Napja

Vagyok - Szabó T. Anna költő és Sinha Róbert gitáros költészet napi előadása

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 10. szerda, 18:00

Szabó T. Anna és Sinha Róbert Hollandiában találkozott először, amikor 2004-ben a Szabó Magdával közös amszterdami esten léptek fel mindketten.

Új műsoruk unikum: a különlegessége, hogy a felolvasás és az izgalmas, ritmikus vers-zene kombinációk mellett kettejük saját, énekelt dalai is megjelennek. A költő előadja majd elő zenei kísérettel, felnőtt közönség előtt az énekelt vagy énekelhető verseit és versprózáit, és közben mindketten mesélnek vers és zene elemi kapcsolatáról, a dalok születéséről, ihletforrásaikról, a kreativitás eszközeiről, és természetesen azokról az alkotókról is, akiket a legjobban szeretnek.

Fotók: Somorjai Blanka

Ajánlatunk


Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!