Program


A magyar Alhambra
3

A magyar Alhambra

Színpompás. Fantasztikus. Lenyűgöző. Páratlan. Nem véletlenül nyerte el a rangos ICOMOS-díjat a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga helyreállítása 2020-ban: „az épület példa értékű restaurálásáért, centrális terének kulturális hasznosítását is lehetővé tévő megoldásáért”, szól a laudáció. (Az ICOMOS 1965-ben létrehozott civil szakmai szervezet, amelynek szerepe meghatározó a világ műemlékvédelmében.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 3. vasárnap, 10:00

Biztosan hallottad már Otto Wagner nevét, ha máshol nem, egy bécsi adventi kiruccanáson tutira említette az idegenvezető. Tudtad, hogy ő (aki neves építész és a bécsi szecesszió vezetője lett) tervezte a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógát? Tavaly megnyílt és látogatható ez a remekmű!
Barangoljunk együtt a Dohány utcai zsinagóga (kívülről nézzük meg) érintésével a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógáig. Közben megismered az itt található negyed történetét, mikor és hogyan épültek fel a zsinagógák. A kb. egyórás barangolás után bemegyünk a gyönyörűen felújított zsinagógába.
Mit fogunk megnézni? A nyolcszög alakú 28 m belmagasságú kupolával rendelkező csodálatos zsinagóga teret, az első emeleti érdekfeszítő Otto Wagner-kiállítást és a harmadik emeleti hipermodern Politzer-kiállítást!
A barangoláson az épp aktuális zsidó ünnep eredetéről, jelentéséről és a szokásokról is fogok mesélni.

Látogatás a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában
Egyéb díjak (az egyéb díjak a helyszínen fizetendőek a jegyen felül): belépőjegy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógába:

felnőtt: 3000 Ft/fő
Csoportos jegy jelenleg nincs.
Tourguide készülék díja: 400 Ft/fő

Találkozó 5-10 perccel kezdés előtt: Budapest, VII. kerület Madách téren a Sisi-szobornál
Térkép: https://goo.gl/maps/ohxuTq2FQduuWK3V9

Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445

A barangolás vége a zsinagógában lesz.

A séta időtartama kb. 60-80 perc + bent a zsinagógában kb. 60 perc. A zsinagógában bent is idegenvezetés lesz.
A séta kb. 2 órás, utána még lehet maradni a zsinagógában zárásig.

Zsinagóga látogatási szabályok:
A látogatásra a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga látogatási feltételei érvényesek.
A zsinagóga templom, szent hely. FONTOS! Hölgyeknek fedett váll, férfiaknak fejfedő viselete kötelező a zsinagógában! Rövid szoknya, sortnadrág nem megengedett. Biztonsági ellenőrzés lesz belépéskor. Érdemes kis táskát hozni, csak a szükséges dolgokkal, nagy táskával előfordulhat, hogy nem engednek be.

Fontos! Kérjük, hogy a látogatási szabályokat, biztonsági intézkedéseket mindenképp ismertesd meg a Veled együtt érkezőkkel. Aki nem tartja be a szabályokat, nem léphet be a zsinagóga területére. Tiltott tárgy birtoklása rendőri intézkedést vonhat maga után. Ha egy résztvevő nem tud belépni a zsinagógába saját hibájából, vagy aki megtagadja a biztonsági ellenőrzést, nem léphet be a zsinagóga területére, a részvételi díj elvész, nem jár vissza. Részleteket lásd alább.

Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR2nohMAgh0vzrbdVWvQQrbSC7KsIMSgkuAVzZ62bh_i8tCS1rr0J9xTtdE

ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR22bmTQ6Kc9hgagexuRqgGbXrdh8eykOc-4nwmjuYXSa43kJ0jhN37iymE

Légy szíves olvasd el!

Egyéb tudnivalók:

A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen! Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartom!
A barangolást rossz idő esetén is megtartom.

Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudok neked biztosítani a készülékhez.

A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.
Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj a facebook.com/barangolobk oldalon a Messengeren.

Legyél Te is Barangoló!

Épületlátogatási szabályok:
Az épület szent hely. Kérjük, ennek megfelelően viselkedjen.
Férfiaknak fedetlen fővel a zsinagóga területén tartózkodni tilos. Amennyiben van sapkája (sapka, kalap, baseball sapka, stb.), kérjük, vegye fel! Ha nincs sapkája, a bejáratnál, a jegy érvényesítését követően kipát fog kapni, melyet a komplexumban végig viselnie kell.
Nem templomhoz méltó ruházatban (pl. ujjatlan felsőben, rövid szoknyában vagy sortban) a belépés tilos. Ilyen esetben a zsinagóga jegykezelői nem fogják beengedni. .
Biztonsági ellenőrzés, figyelem!
A belépéskor biztonsági ellenőrzést végzünk. Kérjük, minden fémtárgyat, telefont vegyen ki a zsebeiből.
Kézipoggyásznál nagyobb méretű hátizsákkal bemenni tilos.
A zsinagógában enni, inni, dohányozni tilos. A kordonnal elzárt területekre bemenni tilos. Amennyiben elhagyott csomagot talál, azonnal szóljon a biztonsági szolgálatnak. Kérjük, viselkedésével segítsen megőrizni műemlékeink és műtárgyaink épségét. Semmiképp ne legyen nálad semmilyen szúró- és vágóeszköz, fegyvernek látszó tárgy, stb.

 

 

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!