Program


A kíváncsi kiskutya / MINIMATINÉ

A kíváncsi kiskutya / MINIMATINÉ

Bábjáték kicsiknek, sok zenével

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 20. szombat, 11:00

Minimatiné
A kíváncsi kiskutya
Korosztály: 3-8 év

Egy torzonborz pulikölyök kíváncsiságát legfeljebb egy minden rosszra mindig kész kisgyereknek a világot fürkésző tudásszomja múlja felül. A címszereplő kíváncsi kiskutya nem más, mint Bikkmakk: egy igazi rosszcsont kutyus, aki barátaival, a sünivel, a békával, a gyíkkal és másokkal közösen ismerkedik az elsőre elvarázsoltnak tűnő kert titkaival. Bikkmakk ebben a kertben született és nevelkedett: miközben játékosan, zeneszóval barátkozik az őt körülvevő természettel, nagy kalandok részese lesz.

A Keleti István Művészeti Iskola hallgatói nem először kapnak lehetőséget arra, hogy éves munkájuk eredményét bemutassák a Müpában. Az ifjú bábszínészek kiváló tanáraikkal, a Kereplő Családi Színházat működtető, jól ismert bábművészekkel, Török Ágnessel és Szívós Károllyal közösen ezúttal Bikkmakk kalandjaival foglalkoznak. Tanáraik abban is támogatják a fiatal művészeket, hogy saját ötleteiket, gondolataikat belefoglalják a bemutatóba, produkciójuk ettől lesz friss, fiatalos, eredeti. A kicsiknek szóló zenés bábjáték fülbemászó dallamait Bornai Szilveszter komponálta, a produkcióban pedig Borzsák Kamilla előadásában halljuk őket. Bikkmakk, a kíváncsi kölyökkutya kalandjaira a legkisebbek szülei talán még emlékezhetnek az otthoni könyvespolcról, hiszen Kristóf Attila népszerű gyerekkönyve - melyet Szívós Károly írt színpadra - először közel fél évszázada, 1979-ben jelent meg. A csetlő-botló, mégis nagyon szerethető Bikkmakk örök: a kertet, kalandjai színhelyét a Rózsadomb tetején védetté nyilvánították. A bájos, gazdag humorral megírt mese azt is megmutatja, hogyan teszi meg első, itt-ott még bizonytalan lépéseit egy kisgyerek a nagybetűs életben.

Előadják:
a Keleti István Művészeti Iskola másodéves hallgatói
(Bognár Gábor, Bolla Gábor, Emődi Réka, Kiss Dorina, Szilágyi Barnabás, Virók Eszter Tünde)

Közreműködik:
harmonika - Borzsák Kamilla

Alkotók:
írta: Szívós Károly
zene: Bornai Szilveszter
rendezőtanár: Török Ágnes

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!