Program


A kis Nicolas - Eljött a boldogság ideje! (Fábri)

A kis Nicolas - Eljött a boldogság ideje! (Fábri)

A világ egyik legismertebb francia gyerekkönyv-sorozatának címszereplője ezúttal az egész családot lenyűgöző animációs filmben elevenedik meg. A lenyűgöző film hűen visszaadja az eredeti könyvek hangulatát, miközben az alkotók személyes élményei alapján megismerjük a művek keletkezését is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 15. vasárnap, 11:00

Le petit Nicolas: Qu'est-ce qu'on attend pour être heureux?
francia - luxemburgi animációs film, 82 perc, 2022
magyar nyelven

Rendező: Amandine Fredon, Benjamin Massoubre

A kis Nicolas varázslatos vizuális stílusával messzemenőkig hű Jean-Jacques Sempé karikaturista és René Goscinny író még eredetileg az 1950-es években indult sorozatához, és biztosan rabul ejti a közönségét – ahogyan tette azt Cannes-ban, majd a világ legrangosabb animációs mustráján, Annecy-ben is, ahol egyenesen a fesztivál fődíját érdemelte ki.
 
A kis Nicolas–Eljött a boldogság ideje! című animáció az író Goscinny és a rajzoló Sempé életébe enged betekintést, miközben megelevenedik a csínyekre állandóan kapható hősük, a kis Nicolas. A rajzolt karakter nem csak kedves grafikaként létezik, hanem útitársa, barátja lesz a két alkotónak. A lenyűgöző film hűen visszaadja az eredeti könyvek hangulatát, miközben az alkotók személyes élményei alapján megismerjük a művek keletkezését is.

Díjak: Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál 2022: A legjobb film díja

Forgalmazó: Mozinet

Ajánlatunk


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Ajánló


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!