Program


A Kelet az Kelet (East Is East; 1999) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

A Kelet az Kelet (East Is East; 1999) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Hogyan is fest a bevándorló lét - brit szemmel nézve? Azt gondolhatnánk, hogy két évtizede ez egyszerűbb volt. A film egy pakisztáni angol család története.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 12. hétfő, 19:00

A Kelet az Kelet (1999) - (East Is East; 1999)

Angol nyelven, magyar felirattal.
A vetítést megelőző és az azt követő beszélgetés magyar nyelven zajlik.

Házigazda: Réz András

Hogyan is fest a bevándorló lét - brit szemmel nézve? Azt gondolhatnánk, hogy két évtizede ez egyszerűbb volt. A film egy pakisztáni angol család története. Az apa és férj akkor érkezett Angliába Pakisztánból, amikor az az ország még nem is létezett - brit alattvalóként. Magával hozta muszlim hitét és hagyományait. Csakhogy a gyerekek már Salfordban születtek és nőttek fel. Megférnek-e egymással az apjuk által őrzött és erőltetett értékek és életvezetési minták egy modern - 1971-es - brit identitással? Damien O'Donnell filmje napjainkban aktuálisabb, mint valaha.

Asszimiláció vagy disszimiláció? George Khan, a családfő a brit nem gazdagok életét éli családjával a munkásnegyedben. Egy szerény fish & chips vállalkozása van. De megmaradt pakisztáninak, aki személyes ügyének tekinti az India és Pakisztán közötti villongásokat, és szíve szerint egy kis-Pakisztánban élne az iszlám erkölcse és illemszabályai szerint. De mit kezdjen ezekkel a büdös - angol - kölykökkel? A két kultúra ütközése néha végtelenül humoros, máskor meg egyenesen szívszorító. A filmben feltűnik egy tévé képernyőjén Enoch Powell brit politikus, aki a hatvanas évek végén a bevándorlók visszatelepítését szorgalmazta. De hol is van az igazi otthonuk? És hol van a gyerekeiké, akiknek már az angol az anyanyelvük, szeretik a disznóhúst, és lelkesen hordozzák a feszületet a körmenetben? Az sem kevésbé fontos kérdés, hogy történetünk szereplői miként kötődnek elvekhez, eszmékhez, és miként az emberekhez, a hétköznapokhoz, a szomszédokhoz, barátokhoz. Senki ne lepődjön meg, ha a film sok-sok új kérdést ébreszt benne.

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet alakító Molière a színpadon rosszul lesz, és még aznap meghal.

Ajánló


A Vivace Táncforgatag 6 budaörsi sportegyesület és 300 táncos részvételével kerül megrendezésre 2024 június 1-én, 18 órai kezdettel a RaM-Art…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!