Program


A Jankovicsok

A Jankovicsok

magyar dokumentumfilm, 50 perc, 2021
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 22. szombat, 16:30

Rendező: SzabóSzonja
Producer: Csortos SzabóSándor
Vezető operatőr:Dobray Máté
3D fotó animáció és grafika: Andrási Artúr
Vágó:Mórocz Péter
A filmbetétek szereplői:Boldizsár Tünde, Földes Eszter, Adorjáni Bálint, Balázs-Magyar Nimród, Bárnai Péter, Berzsenyi Zoltán, Előd Álmos, Merán Bálint, Solymosi Ákos, Végh Zsolt

 

 

Jankovics Marcellról, a közismert filmrendezőről, művelődéstörténészről, a Nemzet Művészéről még sohasem készült olyan film, amely nemcsak őt, hanem a Jankovics család életútját is bemutatja. Pedig a Jankovics család története az elmúlt 100 év magyar történelmének példázata.

Bár filmünkben a Jankovics család tagjai a történések elszenvedői, az övékéhez hasonló megaláztatásokat sokan átéltek az elmúlt 100 évben.  Ezek az életesemények tudatosan vagy tudattalanul, de hatottak Jankovics Marcellre. Hasonlóan ahhoz a sokezer emberhez, akik szüleik, nagyszüleik traumáit valamiképpen magukban hordozzák, akár tudnak róla, akár nem.

A forgatókönyvet dr Jankovics Marcell "Húsz esztendő Pozsonyban" és Jankovics Marcell "Lékiratok" című könyvek alapján Csortos Szabó Sándor írta.

A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült.

Forgalmazó: Bpfilms






Ajánlatunk


Izgalmas műsorral várja a közönséget a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és vendége, a hegedűművészként és karmesterként egyaránt pódiumra lépő francia muzsikus, Julien Chauvin.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Izgalmas arra gondolni, hogy noha Richard Wagner életművének túlnyomó részét operái és zenedrámái alkotják, s ezekben a szerepek alakítói, az énekesek nyújtanak kivételes teljesítményt a világ nagy színpadain, e művek önállóan is megszólaltatható, legnépszerűbb részletei mégis a zenekari számok.

Ajánló


Örkény István az életéről Elmondja: Mácsai Pál

A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

A magyar XX. század és a bécsi klasszika között osztja meg hangversenyének műsorát a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Kocsis bérlet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!