Program


A Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar ünnepi hangversenye

A Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar ünnepi hangversenye

A 2000-ben alakult Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar Szeged városának meghatározó együttese, rendszeres résztvevője a városi ünnepségeknek, kulturális rendezvényeknek.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 30. szerda, 19:00

Az együttes a járványhelyzet okozta korlátozások miatt nem tudta megünnepelni 20 éves fennállását, ám most lehetőség nyílt rá, hogy ezt 20+2.  jubiuleumi koncertként megtartsa és megossza Szeged város közönségével. A koncerten felcsendülnek többek között klasszikus fúvószenekari indulók, szimfonikus átiratok és filmzenék is az elmúlt két évtized zenekari tagjainak és karmestereinek  részvételével.

Elhangzik többek között:

Fricsay Richárd: Magyar vér induló
Fricsay Ferenc: Rondo
Giuseppe Verdi: Nabucco nyitány
Hidas Frigyes: Ünnepi zene
Kodály Zoltán: Toborzó a Háry János c. daljátékból
Giuseppe Verdi: Aida - Bevonulási induló
Georges Bizet: Carmen - Toreádor dal
Steven Reinecke: Pilatus, a sárkányok hegye
John Williams - Hans van der Heide: Indiana Jones egyveleg
Ennio Morricone - Johan de Meij: Moment for Morricone

Az esten közreműködik Szélpál Szilveszter operaénekes, a Szegedi Egyetemi Énekkar (művészeti vezetők: Száz Kriszta, Kohlmann Péter), valamint a Pavane Táncegyüttes (művészeti vezető: Lázár György).
A rendezvény fővédnöke: dr. Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere.

Ajánlatunk


A Sári bíró Móricz Zsigmond első színműve, ami műfaját tekintve vígjáték, de minden látszólagos kedélyessége ellenére, túlmutat a népszínművek idilli faluábrázolásán, humora szatirikus, társadalombírálata Móricz finom valóságérzékét mutatja.

A tárlat egy felejthetetlen utazás az emberi test világába. Betekintést nyújtunk az emberi test szerkezetébe, és elmagyarázzuk hogyan hatnak egymásra a funkcionális rendszerek és szervek. A látogatók egyöntetű véleménye hogy, a kiállítás nagyon mély nyomot hagy minden korosztály számára és elgondolkodtat, hogy hogyan is éljük tovább életünket.

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

Ajánló


Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész…

Az üstökösszerű karriert befutó Azahriah a streaming-toplisták állandó vezetője: 100 millió feletti lejátszás Spotifyon és több mint 130 millió lejátszás…

A Madách Színház újabb világsikert hoz Budapestre: 2021. szeptember 10-11-12-én bemutatja az Aranyoskám (Tootsie) című musicalt, Szirtes Tamás rendezésében. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!