Program


A dzsungel könyve

A dzsungel könyve

Maugli, az emberkölyök, amióta az eszét tudja, a dzsungelben él. Bagira, a feketepárduc és Balú, a barnamedve, Maugli tanítómesterei farkasnak nevelték. Ám egy nap rádöbben, hogy ő más, mint a többi farkas, más, mint a dzsungel összes többi teremtménye. Nyomozásba kezd, hogy megtudjon egyet s mást a származásáról.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 26. vasárnap, 11:00

A dzsungel könyve

Maugli, az emberkölyök, amióta az eszét tudja, a dzsungelben él. Bagira, a feketepárduc és Balú, a barnamedve, Maugli tanítómesterei farkasnak nevelték. Ám egy nap rádöbben, hogy ő más, mint a többi farkas, más, mint a dzsungel összes többi teremtménye. Nyomozásba kezd, hogy megtudjon egyet s mást a származásáról. Felfedezőútjai során megismerkedik a Bandar-loggal, a szürke majmok népével és a majmok két szeleburdi királyával, Kával, a sziklapitonnal, aki a szüleiről mesél neki, és végül eljut egészen az emberekig. Találkozik egy emberpárral, akik megismertetik vele a tüzet, amit a dzsungelben csak úgy neveznek: a vörös virág. Mauglit lenyűgözi az emberi faj, ám Balú és Bagira óva intik: az emberek nem tisztelik a dzsungel törvényét, ők az ember törvénye szerint élnek, de az a törvény nem tisztességes, nincs tekintettel a dzsungelre, és a dzsungelben élő teremtmények jogaira. Ráadásul felbukkan egy szörnyű alak a múltból: Sir Kán, a tigris Maugli életét követeli, mondván embernek a dzsungelben semmi keresnivalója. Maugli kétségek közt vergődik, nem tudja, hová tartozik, embernek túlságosan farkas, farkasnak pedig túlságosan ember. Keresi a gyökereit, és legfőképpen keresi önmagát. Hol lelhet otthonra? Az emberek vagy a dzsungellakók között? És melyik törvényt kövesse: az ember vagy a dzsungel törvényét? 

Alkotók:

Rudyard Kipling azonos című műve alapján írta: Nagy Orsolya

Látványtervező: Svila Velichkova

A látványtervező munkatársa: Elena Tsonkova

Zeneszerző: Rab Viki

Korrepetitor: Kertes Anna

Koreográfus: Ladányi Andrea (Kossuth-, Liszt Ferenc- és Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész)

Rendezőasszisztens: Győri Virág

Rendező: Markó Róbert

Játsszák:

Maugli: Berta Csongor m.v.

Balú, barnamedve: Szukenyik Tamás

Bagira, fekete párduc: Kocsis Rozi (Blattner Géza-díjas)

Szürke testvér, farkaskölyök: Vitányi-Juhász István

Tikka, szürke majom: Vitányi-Juhász István

Masal, szürke majom: Bora Levente m.v.

Vindaloo, szürke majom: Csernák Norbert m.v.

Tandoori, szürke majom: Nagy Petra m.v.

Dezső, szürke majom: Szukenyik Tamás

Ká, sziklapiton: Nagy Petra m.v.

George, ember: Csernák Norbert m.v.

Mary, ember: Nagy Petra m.v.

Sir Kán, tigris: Csernák Norbert m.v.

Tabaki, sakál: Bora Levente m.v.

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!