Program


A Cimbaliband és Danics Dóra / SÁTOR

A Cimbaliband és Danics Dóra / SÁTOR

Kilenc nagylemez után töretlenül száguld tovább a Cimbaliband cimbalom-meghajtásos tandemje. Az együttes zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 13. csütörtök, 20:00

A zenekar tagjainak jelentős népzenész múltja van, így a „boszorkánykonyhájukban” az autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazzel, latin zenével, balkáni ritmusokkal. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok a gödöllői születésű Unger Balázst „a cimbalom Chuck Berry-jeként!” Gyors „riffjeivel” változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus „keverőpult” mögül. Így válik teljessé az eredeti kelet-európai cimbalom-rock'n'roll. Mesterien gyúrják össze autentikus népzenei gyűjtéseiket és életigenlő szerzeményeiket, s ennek eredményeképpen írhatta róluk egy kritikus: „bebizonyították, hogy az autentikus népzene is lehet trendi”. Ez pontosan egybevág az energiáktól duzzadó Cimbaliband mottójával: „Recycle”, azaz feldolgozni és újra megszerettetni a fiatalokkal a hazait!
Állandó vendégük Danics Dóra énekesnő, aki 2013-ban az X-Faktor zenei vetélkedő első női győztese volt. Népzenével és a Balkán dallamaival a Cimbalibandben kezdett foglalkozni. Énekhangja, egyénisége tökéletesen illik a zenekar életérzéséhez, muzsikához. Nem véletlen tehát, hogy legutóbbi - Recycle, illetve Balkán Projekt című - két lemezükön is ő énekel.

Cimbaliband:

cimbalom, ének: Unger Balázs
gitár, koboz, ének: Unger Gergő
hegedű, kontra: Solymosi Máté
nagybőgő, basszusgitár: Tóth Gergely
dobok, cajon, derbuka, konga, kanna: Babos Lőrinc

ének: Danics Dóra

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

zenés átirat két részben

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


Komikussá vált történet egy tanárról, Nyúl Béláról, akit meghurcolnak, feláldoznak a politika oltárán egy Hannibálról szóló, látszólag jelentéktelen tanulmány miatt,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!