Program


A Bipoláris, avagy menekülési technikák a zártosztályról - Meglepetés vendég: Hajdu Steve

A Bipoláris, avagy menekülési technikák a zártosztályról - Meglepetés vendég: Hajdu Steve

Adott egy világmegváltó tervekkel rendelkező 20 éves ifjú színészhallgató, aki előtt ott áll az egész ÉLET.
Aztán egyik napról a másikra minden megváltozik, összezavarodik, majd hirtelen "megvilágosodik": csak a szeretet, a szerelem fontos! A baj csupán annyi, hogy mindezt 3 napon keresztül, nonstop, mezítláb hirdeti a körúton, minden szembejövőnek.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 13. szerda, 19:00

Egyszemélyes vígjátékban mutatja be a bipoláris személyiségzavart Ujvári Csaba.

A Bipoláris – Menekülési technikák a zártosztályról a színész személyes élményein alapul, amelyek színpadi adaptációjára főiskolai osztálytársa és jóbarátja, Hajdu Steve biztatta, aki maga is felbukkan a darabban.

Ujvári Csaba 1995-ben végzett a Színművészeti Főiskolán, a híres Horvai–Kapás színészosztályban, bipoláris személyiségzavara miatt azonban 30 évre pályaelhagyó lett. A főiskolai évekről készített 2018-as Osztálytalálkozó című dokumentumfilmben – amelynek rendezője volt – hallhatunk néhány történetmorzsát betegségéről, ezekről az előadásban is részletesen beszámol.

A Bipoláris – Menekülési technikák a zártosztályról 30 év tapasztalatait fogalmazza meg a bipoláris személyiségzavarról, depresszióról, pánikbetegségről, szorongásról egy másfél órás előadásban, humoros formában. Élményeit olykor stand-up comedy-szerűen, olykor bejátszásokkal tarkítva meséli el lánya és alkotótársa, Ujvári Panna segítségével.

A darab célja azonban nemcsak személyes történetek megosztása, hanem az is, hogy a mentális betegségeket hitelesen, tabuk nélkül ábrázolja és formálja beszédtémává. A premier után Ujvári Csaba az RTL Reggeli című műsorában elmondta, sok hasonló helyzetben lévő néző kereste meg őt, akik megosztották vele személyes történeteiket, és kifejezték, milyen nagy szükség van egy olyan darabra, ami segít megérteni és elfogadtatni az állapotukat.

Ajánlatunk


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

zenés játék két részben

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!