Program


A Balaton tündérkertje

A Balaton tündérkertje

Augusztus végén nyárbúcsúztató a Balatonnál, Balatonföldváron. Végre sor kerül arra a barangolásra, amely a sorozatom névadója. A települést már a XX. század elején úgy emlegették, mint a Balaton tündérkertjét és azóta mit sem vesztett varázsából.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 27. szombat, 10:10

„A Balaton mindenkié”

Barangolás Balatonföldváron

Egyéb díjak (az egyéb díjak a helyszínen fizetendőek a jegyen felül):

belépő a Hajózástörténeti Látogatóközpontba és kilátóba: felnőtt jegy 1500 Ft/fő

Tourguide készülék díja: 400 Ft/fő

Vonat a Déli pályaudvarról 8:35-kor indul 10:08-ra van Balatonföldváron

Ezzel a vonattal fogok utazni, ha szeretnéd, tudsz csatlakozni: jelezd a hello@barangolobk.hu email címen.

Találkozó 10:10 órakor Balatonföldvár vasútállomáson.

Térkép: https://goo.gl/maps/VPDCH8oqnPoEvrLe7

Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445

Egész napos program, gyalogos városnézés idegenvezetéssel.

Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:

Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR2UxrTOdWG3_ef06BctcCA2Cci7pQluN7idrFzHs81mRlwdtK4B4Tmv56o

ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR3KnSZZTss8JepP9oegwd72tc9G36pAa0mFKafnori-GgJDyJ-wOgQ-bsk

Légy szíves olvasd el!

Idén elindítottam „A Balaton mindenkié” sorozatot: lesznek gyalogtúrák, városnézések és kul-túrák többször ebben az évben a Balatonnál. Gyere és fedezd fel, ismerd meg a magyar tengert, vegyük együtt birtokba!

A szlogen nem új, a XIX. század végéről származik és Balatonföldvárról kölcsönöztem. Példaértékű volt az akkori főurak gondolkodása: a Balaton-partot szabadon hagyták, ahol megépült a sétány, amelynek teljes hosszában végig lehetett sétálni Balatonföldváron (még ma is).

Augusztus végén nyárbúcsúztató a Balatonnál, Balatonföldváron. Végre sor kerül arra a barangolásra, amely a sorozatom névadója. A települést már a XX. század elején úgy emlegették, mint a Balaton tündérkertjét és azóta mit sem vesztett varázsából.

A város és a fürdőtelep alapítói a Széchényi-család, akiknek a villájába is bejutunk. Számos híresség, ismert ember választotta anno Balatonfüredet a nyaralása helyszínének, így Szabó Lőrinc költő, Kandó Kálmán mérnök és feltaláló, a pezsgőgyáros Törley József, az író és fogorvos Németh László, a híres színésznő Bajor Gizi, a neves pulmonológus Korányi Frigyes, vagy a hazai mentőszolgálat megszervezője Kresz Géza orvos. Egy-egy érdekes történetet felvillantok az itt nyaraló hírességek életéből. Szerencsére ma is láthatjuk a régi villák és szállodák többségét.

A villasor után a látványos Kelta sétányon folytatjuk utunkat a magasparton: elérjük a kilátót, ami egyben hajózástörténeti múzeum. Fantasztikus panorámában lesz részünk fent a magasparton és lent a Balatonnál is! Végigsétáljuk az 1200 méter hosszú Kvassay sétányt a közvetlenül a Balatonnál, majd átkelünk a Galamb-szigetre és a mólóra is kimegyünk. A barangolás végén lehetőség lesz hajózni! Menetrend szerinti járatok indulnak például Balatonfüredre.

Napközben beiktatunk ebéd/kávészünetet.

Természetesen minden Barangolónak jár a séta utáni további érdekességeket tartalmazó email, ahol jó pár kiegészítő információt kapsz a barangolással kapcsolatban és még jobban elmélyülhetsz a témában.

Egyéb tudnivalók:

A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen! Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartom!

A barangolást rossz idő esetén is megtartom. A Hajózástörténeti Látogatóközpont és kilátó és a Széchényi-villa nyitvatartási idejében sétálunk, azonban a látogatóközpont és a villa fenntartja magának a jogot a nyitvatartási idejének megváltoztatására.

Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudok neked biztosítani a készülékhez.

A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.

Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj a facebook.com/barangolobk oldalon a Messengeren.

Legyél Te is Barangoló!

Ajánlatunk


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!