Program


9. Wine & Violin, Volosi koncert

9. Wine & Violin, Volosi koncert

"Egy hegedű megalkotásához, mint egy jó bor elkészítéséhez, szükséges a megfelelő alapanyag, a tudás, elkötelezettség, valamint a szakmánk iránti alázat és tisztelet. Az elkészült hangszerek mind egyediek, a készítők sajátos vonásait hordozzák magukban.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 7. szombat, 19:30

Vonós mesterhangszerek és vonók kiállítása, borkóstolók, koncertek

"Egy hegedű megalkotásához, mint egy jó bor elkészítéséhez, szükséges a megfelelő alapanyag, a tudás, elkötelezettség, valamint a szakmánk iránti alázat és tisztelet. Az elkészült hangszerek mind egyediek, a készítők sajátos vonásait hordozzák magukban. Fontos a különböző részletek alapos kidolgozása egy tökéletes tárgy megalkotásához, ami az emberi érzékeket próbálja maximálisan kielégíteni. Ezzel a gondolkozással igyekszünk a magyar hegedűkészítést újra felvirágoztatni. Jöjjenek és találják meg a számukra legmegfelelőbb hangszert és beszélgessenek kötetlenül készítőikkel egy finom bor társaságában!" (Faragó-Thököly Márton)

Kevés szakma van a világon, amely nem futószalagon termeli termékeit, ahol a mester keze munkája döntő jelentőségű. A Wine & Violin Hegedűkészítők Szalonján hazai hegedű- és vonókészítő mesterek mutatkoznak be, az esti koncerteken pedig világhírű művészek és remekművek szólalnak meg. A kiállított vonós hangszereket kézbe lehet venni, ki lehet próbálni; beszélgetni a készítővel, hegedűk titkai nyílnak meg a látogatók előtt, miközben hazai borászatok nedűit kóstolgathatjuk. A Fonó kilencedik alkalommal rendezi meg a Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonját. Idén 14 kiállító mestert várunk, valamint egy fakereskedőt Olaszországból.

Kiállító készítők: Adonyi Iván, Bárdi Szabolcs, Draskóczy Gábor, Etzler Bernd, Faragó-Thököly Márton, Ficsor Gergely, Gollob Balázs, Héjja János, Holló Bence, Kovács Tibor, Kőrösi Ferenc, Lakatos László, Nagy András és Popara Nikola.


Program:

2020. március 7.


16.00-tól látogatható a Wine and Violin kiállítás (Pajta)

17.30 kerekasztalbeszélgetés a készítőkkel és a borászokkal (kisszínpad)
vezeti: Tóth Endre zenetörténész

18.30 kiállításmegnyitó (Pajta)

19.30 Langer Ágnes (hegedű) és Szalai Éva (zongora) koncertje (nagyterem)
Műsor: Schubert h-moll Rondo, Debussy Szonáta, Grieg c-moll Szonáta

20.30 A VOLOSI (Pl) koncertje (nagyterem)

Borkóstoló nyitástól, zárásig

2020. március 8.

12.00-tól látogatható a kiállítás
14.00 a Somogyi Vonósnégyes koncertje. Műsoron Beethoven és Dvorzak művei. A művészek megszólaltatják a kiállítók hangszereit is. Házigazda: Tóth Endre zenetörténész
Borkóstoló nyitástól, zárásig

A kiállítás látogatása, valamint a vasárnapi koncert ingyenes.

Ajánlatunk


Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy mit keresnek benne tündérek? Az előadás során erre is fény derül!

zenés party két részben

A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan immár hagyománnyá vált – idén is gálakoncertet rendez az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!