Program


28. DUNA KARNEVÁL GÁLA

28. DUNA KARNEVÁL GÁLA

A karneváli események koronája minden évben a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mesés környezetében bemutatott gálaműsor, a külföldi és hazai táncegyüttesek közel 300 művészének egyedülálló, közös műsora.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 16. péntek, 20:00

28. DUNA KARNEVÁL GÁLA
2023. június 16. péntek 20:00 (esőnap: nincs)
NEMZETKÖZI KULTURÁLIS FESZTIVÁL

I. VILÁGKARNEVÁL

Az este első részében bemutatkoznak a karneválra meghívott külföldi tánc és zenei együttesek Georgiától az USA-ig.

II. TÁNCHIMNUSZ - A haza fényre derül

A második felvonásban egy művészi együttműködésben megvalósuló előadást láthatunk Tánchimnusz címmel, mellyel a Himnusz előtt tisztelgünk, megszületésének kétszáz éves évfordulója alkalmából.

Nemzeti imádságunk valamennyi magyar ember szívének legmélyéről szól. A Kölcsey által megfogalmazott gondolatok bátor, szabad asszociációját táncban és zenében fogalmazzák meg az alkotók. A tánckoncert a magyar nép jelentős történelmi eseményeit villantja fel, megemlékezik zivataros időszakokról, szabadságharcainkról, dicsőséges múltunkról.

A Magyar Állami Népi Együtteshez és a Duna Művészegyütteshez neves hazai táncegyüttesek csatlakoznak. Hol a szolisztikus megfogalmazás, máskor a táncközösségre komponált jelenetek, a mintegy száz táncos elsöprő energiájú előadása varázsolja el a nézőt.

Szerkesztő koreográfus: Juhász Zsolt Harangozó Gyula-díjas
Zenei vezető: Pál István Szalonna Liszt Ferenc-díjas, érdemes művész
Koreográfus - rendező: Mihályi Gábor Harangozó Gyula-díjas, kiváló művész
Az est rendezője: Mucsi János Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész

Ajánlatunk


Margit Auer: Mágikus állatok iskolája Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér, és soha többé nem kellene egyedül lenned?

A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. Üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet szeretetről, családról, összetartásról – és persze szerelemről. Igazi gyöngyszem!

Miért nem jó ötlet egy családi ünnepen beadni szeretteinknek, hogy születendő gyerekünket Hitlerről nevezzük el? Mert lehet, hogy elhiszik. Mert egy kis hazugság túl sok elhallgatott igazságot szabadíthat a nyakunkba. Mert kicsúszhat az irányítás a kezükből, és könnyen lehet, hogy nincs visszaút..

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!