Program


22/23 Az elveszett és megkerült Jenő avagy ha baj van, kést teszek a sebbe

22/23 Az elveszett és megkerült Jenő avagy ha baj van, kést teszek a sebbe

Színdarabunkban Rejtő Jenő fergeteges bohózatain és regényrészletein keresztül próbáljuk megtalálni őt magát és megfejteni, hogy mi is történhetett vele ebben a homályos időszakban, amíg eljutott oda, hogy az írásnak szenteli az életét.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 6. csütörtök, 19:00

Színházi előadás egy részben.

Rejtő Jenő élete tele volt kalanddal, de sokat ezek közül máig homály fed. Például az 1924 és 1927 közötti időszakot az életéből teljesen. 
Testvérei szerint csak csellengett erre-arra, szülei azt hitték, hogy beállt az idegenlégióba, de egyik sem volt igaz.
Mindenféle munkában kipróbálta magát, közben pedig figyelte az embereket és végül elhatározta, hogy író lesz, és megpróbál valami olyat csinálni, amit nem csinált még soha senki.

Rendező: Horváth János Antal

Művészek:

Bocskai Virág / Szilvási Judit
Farkas Zoltán
Gula Péter
Hege Veronika
Máté Krisztián
Sikó Koppány
Markó Janka

Ajánlatunk


Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Babaróka 3+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Ajánló


Vajon ártatlan vagy bűnös Leonard Vole, a jóképű fiatalember, akit egy idős hölgy meggyilkolásával vádolnak?

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!