Program


15. Verzió Nemzetközi Filmfesztivál

15. Verzió Nemzetközi Filmfesztivál

Idén 15. alkalommal rendezik meg a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivált. November 6. és 11. között 35 országból 59 filmet vetítenek Budapesten. A fesztivál idei szlogenje: Nézz szembe a világ legfrissebb lenyomatával!

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 6. kedd, 19:00

A 15. Verzió Nemzetközi Filmfesztivál nyitóeseményének helyszíne ismét a Trafó Kortárs Művészetek Háza lesz, ahol Csuja László első dokumentumfilmjével, a Kilenc hónap háborúval veszi kezdetét az emberi jogi filmes program.
Csuja dokumentumfilmje egy kárpátaljai fiú felnőtté válásának története: Jani otthagyja családját, hogy az ukrán hadseregben szolgáljon. Míg édesanyja visszavárja fiát, Jani csak a függetlenségre vágyik. A rendező első játékfilmjével, a Virágvölggyel párhuzamosan készítette el dokumentumfilmjét, mely a Szarajevói Filmfesztiválon elnyerte a zsűri különdíját.
A fesztivált Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi vezetője nyitja meg.
A nyitóvetítést beszélgetés követi Csuja László rendezővel.
 
A dokumentumfilm elsődleges célja a valóság eseményeinek megörökítése, a rejtett jelenségek feltárása, emberi sorsok bemutatása – vizuális lenyomat arról, ami itt és most körülöttünk történik. De milyen nyomot hagyunk magunk után a jövő generációi számára? A 15. Verzió Filmfesztivál ismét az elmúlt évek legizgalmasabb dokumentumfilmes válogatását hozza el, hogy megmutassa a világ legfrissebb lenyomatát.

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!