Program


100 éve történt...\ Roman quartet - Kurta Niké

100 éve történt...\ Roman quartet - Kurta Niké

A következő este központi zeneműve Weiner Leó 1921-ben komponált 2. vonósnégyese, melyet Babits Mihály Sziget és tenger című kötetéből származó versek kíséretében hallhat a közönség.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 2. csütörtök, 18:00

Weiner vonósnégyeséről Tóth Aladár azt mondta, hogy „meggyőző, tökéletes arányú mestermű”. Babits Mihály kötete pedig egy új költői korszakának a kezdetét jelöli ki. Szavai, melyeket magával kapcsolatban fogalmazott meg, épp úgy igazak Weiner Leó munkásságára is:

 „Hogy szolgálhatom az emberiséget, ha meg nem őrzök magamban minden színt, minden kincset, ami az emberiséget gazdagíthatja? ”

Előtte viszont elhangzik a lengyel neoromantikus zeneszerző, Wladyslav Zelenski A-dúr vonósnégyesének egy tétele, és a csupán 23 évet élt, mégis a lengyel költészetben igen jelentős szerepet betöltő Krzysztof Kamil Baczynski költeménye, akiről az járja, hogy „alakját, mintha Petőfiből és Radnótiból gyúrták volna össze”.

A zenét az este folyamán a Roman Quartet, a verseket pedig Kurta Niké tolmácsolásában hallhatja a közönség.

Ajánlatunk


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!