művész


Alföldi Róbert
8

Alföldi Róbert

Született: 1967. november 22. (Kalocsa)

Alföldi Róbert Jászai Mari-díjas magyar színész, műsorvezető, rendező, 2008 és 2013 között a Nemzeti Színház igazgatója. Művészetét több állami és szakmai elismeréssel is díjazták.

Családja:

Gyermekkorát Dunapatajon és Ordason töltötte. Édesanyja Vajda Ibolya, édesapja Alföldi Albert művelődésszervező és MSZP-s politikus, 1994–98 között országgyűlési képviselő. Apjával…

 Tovább

Aktuális programok


A félelem megeszi a lelket / Rainer Werner Fassbinder / Kultúrbrigád-Átrium

A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az…

M. Bulgakov: Moliere, avagy az álszentek összeesküvése

Bulgakov drámája azt feszegeti, hogy össze lehet-e, össze kell-e békíteni a művészetet a mindenkori hatalommal.

Igenis, miniszterelnök úr! / Jay-Lynn / Kultúrbrigád-Átrium

A gazdasági és kormányzati válság tetőpontján az angol miniszterelnök azzal szembesül, hogy egy keleti ország külügyminisztere erkölcsileg megkérdőjelezhető és…

Mark St. Germain: Az utolsó óra - Jordán Tamás és Alföldi Róbert

Mark St. Germain: Freud's last session című darabja Magyarországon. Jordán Tamás partnere Alföldi Róbert, aki a darab látványtervezője és…

Kasimir és Karoline

A Centrál Színház bemutatja Ödön von Horváth egyik legismertebb darabját, a Kasimir és Karoline-t Alföldi Róbert rendezésében, Stohl András…

III. Richárd

Vas István fordításának felhasználásával az előadás szövegváltozatát készítette Andrei Şerban Fotó: Dömölky Dániel, a fotók jogdíjasak

My Fair Lady

Shaw fanyar-szellemes példázata a férfi és a nő örök párviadaláról Lerner és Loewe csodálatos dalaival az egyik legszebb és…

Cyril Gely: Diplomácia - Alföldi Róbert, Sztarenki Pál, Bárdi Gergő, Sütő András, Varga Ádám

A 20. századi európai történelem egyik legtitokzatosabb története: hogyan menekült meg a meggyötört, összetört Párizs 1944-ben Hitler bosszújától, ördögi…

A gondnok

A Radnóti Színház február 24-én mutatja be a Nobel-díjas angol drámaíró, Harold Pinter A gondnok című színdarabját Alföldi Róbert…

Love Letters - Nagy-Kálózy Eszter - Alföldi Róbert

A Love Letters (Szerelmes levelek) különös színmű: egy férfi és egy nő öt évtizedet felölelő levelezése.

Vaknyugat / The Lonesome West / Martin McDonagh / Kultúrbrigád-Átrium

Coleman és Valene, az apjukat nemrég egy különös baleset folytán elvesztett testvérpár egy Isten háta mögötti ír faluban, annak…

Mi történt Baby Jane-nel?

Henry Farrell regénye és színdarabja alapján Az előadás 18 éven aluli nézőink számára nem ajánlott!

Futótűz

Wajdi Mouawad libanoni származású kanadai drámaíró és rendező, aki a kétezres évek közepén tűnt fel a nemzetközi színházi világban,…

Alföldi Róbert Jászai Mari-díjas magyar színész, műsorvezető, rendező, 2008 és 2013 között a Nemzeti Színház igazgatója. Művészetét több állami és szakmai elismeréssel is díjazták.

Családja:

Gyermekkorát Dunapatajon és Ordason töltötte. Édesanyja Vajda Ibolya, édesapja Alföldi Albert művelődésszervező és MSZP-s politikus, 1994–98 között országgyűlési képviselő. Apjával 28 évesen találkozott először. Őt, öccsét, Szabolcsot és húgát, Ibolyát édesanyja és a nagymamája nevelte. Rajtuk kívül még három féltestvére van: Albert, Angéla és Aliz.

Életpályája:

Zenei általános iskolába járt, hegedülni és zongorázni is tanult. Már kiskorában elhatározta, hogy színész lesz, ezért is döntött úgy, hogy a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatán folytatja a tanulmányait. A gimnázium elvégzése után elsőre felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakára, ahol tanulmányait egy év – akkoriban kötelező – sorkatonai szolgálat letöltése után, 1987-ben kezdte meg.

Horvai István és Kapás Dezső elismert színészpedagógusok osztályába került. Negyedéves korában népköztársasági ösztöndíjas lett. 1991-ben még főiskolásként eljátszotta Raszkolnyikovot (Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés) a veszprémi Petőfi Színházban, amivel azonnal felhívta magára a figyelmet.

1992-ben az ország legnagyobb prózai társulata, a Vígszínház szerződtette. Nem kerülték el a nagy szerepek: Rómeó (Shakespeare: Rómeó és Júlia), Ivan Karamazov (Dosztojevszkij: A Karamazov testvérek), Artúr (Mrożek: Tangó), Oscar Wilde (Kaufman: A nagy szemérmetlenség).

1995-ben kezdett el rendezni (Trisztán és Izolda – saját adaptáció) és már ezzel a munkájával nagy vihart kavart. Azóta folyamatosan rendez különböző magyar színházakban.

2000-ben úgy döntött, szabadúszó lesz, és megvált a Vígszínház társulatától. 2006-ig volt szabadúszó, de a színészi és rendezői karrierjét ezután is töretlenül folytatta és ez az időszak hozta meg a televíziós szerepléseknek köszönhetően az országos ismertségét. 1998-tól 2002-ig az RTL Klub Jó Reggelt! (később Reggeli-Delelő) című műsorának egyik műsorvezetője volt, ami meghozta számára az országos népszerűséget. Azóta folyamatosan látható különböző televíziós csatornákon. Volt már önálló műsora, a Lucifer szerepelt kabaréban, az MTV-n egyórás beszélgetéseket készített hazánk legnagyobb színészeivel. Sokáig a Heti Hetes című műsorban szerepelt.

De nem csak a tévében interjúvolta meg színésztársait. Havi rendszerességgel talkshow-t vezetett Artishowka címmel, az Articsóka Étterem színházában. Ezen felül továbbá az Alexandra Könyváruház Pódium termében, vasárnaponként egy-egy színházi embert lát vendégül egyórás beszélgetés erejéig.

Rendezői felkérést kapott a nyitrai Andrej Bagar Színháztól és a New York-i New York Theatre Workshop-tól (USA), a portlandi Városi Színháztól (USA), valamint a prágai Divadlo Na zábradlítól.

Rendezései meghívást kapnak különböző nagy nemzetközi fesztiválokra (Szlovákia: 1996, 1997, 1998, 1999; Románia: 1998, 2000; Csehország: 1998, 1999).

2002 szeptemberében meghívták a belgrádi BITEF-re a nyitrai Hamlet előadását. 2003 novemberében, a Mezzo komolyzenei csatorna több ízben sugározta Charles Gounod Faust című operáját, mely elnyerte a hónap operája címet. 2006-ban a pekingi Shakespeare-fesztiválra kapott meghívást.

A Nemzeti Színház általa vezetett társulatának búcsúelőadásán (2013. június 30.)

Rendezőként már minden műfajban kipróbálta magát: rendezett musicalt az Operettszínházban, operettet Szegeden, operát Szegeden, Miskolcon, Budapesten, New Yorkban (USA), Versailles-ben (F), Bergenben (N), Plzeň-ben (CZ), bábjátékot a Budapest Bábszínházban, ír táncshow-t a Tháliában, divatbemutatót és videoklipet is.

Hobbija a festészet, első önálló kiállítása 1999-ben nyílt. Festményei olyan kelendőnek bizonyultak, hogy egészen 2005-ig minden évben egyéni kiállításon mutatta be azokat.

2006. március 1-jétől 2008. február 28-áig a Bárka Színház igazgatója volt, 2008. július 1-jétől a Nemzeti Színház igazgatója. 2007-ben felkérték A Társulat című szereposztó műsor zsűrijébe, ahol a művészeti vezető szerepét töltötte be.

A 2013-as X-Faktor egyik zsűritagjának kérték fel. A 2014-es, ötödik évadban is folytatja mentori munkáját. 2013. június 23-án a Mephisto című darabbal búcsúzott a Nemzeti Színház közönségétől, de a színházi rendezést nem hagyta abba a Vígszínházban a Danton halála című darabbal folytatja rendezői pályafutását.Ő volt a rendezője a sajátos stílusában előadott, a jubileumi 30. évfordulós István, a király rockoperának, melyet 2013 augusztusában három alkalommal is játszottak a hatalmas érdeklődésre tekintettel a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Kritikák vele szemben:

A rendezéseiben alkalmazott meztelenséget és az előtérbe helyezett nemiséget bírálatok is érték. Rijekában, az Ivan Zajc-ról elnevezett horvát nemzeti színházban 2010 elején vendégként vitte színre Arisztophanész Lüszisztraté című komédiáját. Az előadás azért is kapott nagy sajtónyilvánosságot, mert a darabot egy rózsaszín, marcipánból és fagylaltból készült fallosszal reklámozták.

2010 novemberében szóbeli megállapodást kötött a Budapesti Román Kulturális Intézettel, melyben engedélyezte, hogy a román nemzeti ünnep előestéjén, november 30-án ünnepi megemlékezést tartsanak a Nemzeti Színházban és bérbe vegyék a Nagytermet. 1918. december 1-jén kiáltotta ki a román nemzetgyűlés a megszállt Erdély egyesülését a Román Királysággal, amely azóta is ünnep Romániában. Az engedélyt később visszavonta, mert több párt is tiltakozott ellene.

Szerepei:

Kengyelfutó (Born Miklós: Betlehemes)
Rendező (Hervé: Nebáncsvirág)
Lala (Szép Ernő: Vőlegény)
Valér (Molière: Tartuffe)
Katonatiszt (Barta: Szerelem)
Figaro (Beaumarchais: Figaro házassága, 1989)
III. Richárd (Shakespeare: III. Richárd, 1989)
Macbeth (Shakespeare: Macbeth 1990)
Raszkolnyikov (Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés, 1990)
Szép Tivadar (Erdélyi Mihály: Vedd le a kalapod a honvéd előtt!)
Puck (Shakespeare: Szentivánéji álom, 1991)
Callimacco (Machiavelli: Mandragóra, 1991)
Iván (Dosztojevszkij: A Karamazov testvérek, 1991, 1999)
Rómeó (Shakespeare: Rómeó és Júlia, 1992)
Romain Turnel (Feydeau: Bolha a fülbe, 1992)
Aemilianus (Dürrenmatt: A nagy Romulus, 1992)
Armand (Dumas: A kaméliás hölgy, 1993)
Beljajev (Turgenyev: Egy hónap falun, 1993)
Alfréd (Ödön von Horváth: Mesél a bécsi erdő, 1994)
Edmund Tyronne (O’Neill: Utazás az éjszakába, 1994)
Eckhart (Brecht: Baal, 1995)
Tomazo de Piracguo (Middleton–Rowley: Átváltozások)
Ladvenu (Shaw: Szent Johanna, 1995)
Lvov Jevgenyij Konsztantinovics (Csehov: Ivanov, 1995)
Andrej Bolkonszkij (Tolsztoj: Háború és béke, 1996)
Artur (Mrożek: Tangó, 1997)
Hayle tiszteletes (Miller: A salemi boszorkányok, 1998)
Oscar Wilde (Kaufmann: A nagy szemérmetlenség, 1998)
Gonzalo (Shakespeare: A vihar, 1999)
Figaro (Beaumarchais: Figaro házassága, 2001)
Happy (Miller: Az ügynök halála, 2000)
Orin (O'Neill: Amerikai Elektra, 2000)
Mozart (Schaffer: Amadeus, 2001)
Bíberach (Katona: Bánk bán, 2001)
Lucifer (Madách: Az ember tragédiája, 2002)
Robbie (Ravenhill: Shopping and fucking, 2003)
Saturnius (Shakespeare: Titus Andronicus, 2003)
Ernst Ludwig (Masteroff–Kander és Ebb: Kabaré, 2003)
Casanova (Ács: Casanova nuova, 2004)
Jago (Shakespeare: Othello, 2005)
Primadonna (Vörös: Sade márki 120 napja, 2005)
Marcel (Trevis–Pinter: Az eltűnt idő nyomában, 2006)
Roger De Bris (Brooks–Meehan: Producerek, 2006 )
Vernon Gersch (Neil Simon: Édeskettes hármasban 2007)
Trigorin (Csehov: Sirály ,2007 )
Bicska Maxi (Kurt Weill - Bertolt Brecht: Koldusopera 2008 )
Cornwall (William Shakespeare: Lear király 2010)
Versinyin, Alekszandr Ignatyevics (Anton Pavlovics Csehov: Három nővér 2010)
Valmont (Heiner Müller: Kvartett 2011)
Prior Walter (Tony Kushner: Angyalok Amerikában 2012)
Welsh atya (Martin McDonagh: Vaknyugat 2012)
Jupiter (Heinrich von Kleist: Amphitryon 2013)
Sir Humphrey Appleby, kabinetfőnök (Jay–Lynn: Igenis, miniszterelnök úr! 2013)
Játékkészítő (Divinyi Réka: A Játékkészítő 2014)

Szinkronszerepei:

Lovagregény – Geoffrey Chaucer
Teljes napfogyatkozás – Arthur Rimbaud
Vészhelyzet – Noah Wyle (Dr. John Carter)
Kárhozottak királynője – Stuart Townsend (Lestat)
A 22-es csapdája
A kis Buddha
A szilikonvölgy kalózai
Az utolsó éjjel
Az utolsó tánc
A várva várt nagy kaland
A veszett kutya
Divatdiktátorok
Egy apáca szerelme
Életben maradtak
Étkezde (Felnőtté válni)
Footloose (Gumiláb)
Gyilkosságból kitűnő
Kutyába se veszlek

Hozományvadászok
Ice Baby
Jóban-rosszban
Képtelen képregény
Következő megálló: Greenwich Village
Lautrec
Priscilla, a sivatag királynője
Sárkányszív
Segítség, hal lettem!
Shop stop
Számító emberek
Szerelmi fészek
Titkok könyvtára 1. (A film két szinkronnal készült)
Titkok könyvtára 2. (A film két szinkronnal készült)
Viharszív
A szupercsapat(2010)- Murdock
Alkonyat – Újhold - Aro Volturi
Alkonyat – Hajnalhasadás - Aro Volturi

Rendezései

Vas István – Illés Endre – Alföldi: Trisztán és Izolda (1995)
Marsha Norman: Jó éjszakát, mama! (1995)
Martin Sherman: Hajlam (1996)
Jean Anouilh: Colombe (1996)
Csehov: Sirály/Madárkák (1997)
Alföldi: A Phaedra-story (1997)
Shakespeare: A velencei kalmár (1998)
Schiller: Haramiák/Banditák (1998)
Shakespeare: Vihar (1999)
Beaumarchais: Figaro házassága (2000)
Shakespeare: Hamlet (2001)
Shakespeare: Makrancos Kata (2001)
Shakespeare: Macbeth (2001)
Shakespeare: Szentivánéji álom (2001)
Schiller: Az orléans-i szűz (2002)
Mark Ravenhill: Shopping and fucking (2002)
Joe Masteroff–John Kander–Fred Ebb: Kabaré (2002)
Charles Gounod: Faust (2003)
Cyril Tourner: A bosszúálló tragédiája (2003)
Alekszej Arbuzov: Kései találkozás (2003)
Pier Paolo Pasolini: Holnap érkezem (2003)
Simon–Coleman–Fields: Sweet Charity (2003)
Shakespeare: The Merchant of Venice (Portland, 2004)
Verdi: Attila (2004)
Arthur Miller: Az ügynök halála (2004)
Csehov: Három nővér (2004)
Vörös Róbert: Sade márki 120 napja (2005)
Eötvös Péter: Le balcon (2005)
Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára (2005)
Kálmán Imre: Csárdáskirálynő (2005)
Schiller: Stuart Mária (2005)
Schiller: Don Carlos (2005)
Marc-Antoine Charpentier: Három bibliai történet (2005)
Shakespeare: Rómeó és Júlia (2006)
Bertolt Brecht–Kurt Weill: Koldusopera (2006)
Molière: Tartuffe (2006)
Shakespeare: Szentivánéji álom (2006)
Csehov: Cseresznyéskert (2007)
Spiró György–Másik János: Ahogy tesszük (2007)
Schiller: Don Carlos (2008)
Robert Ward: A salemi boszorkányok (2008)

Euripidész: Oresztész (2008)
Botho Strauß: A park (2009)
Kacsóh Pongrác: János vitéz I.-II. (2009)
Tobias Picker: Emmeline (2009)
Katona József: Bánk bán – junior (2009)
Schiller: Ármány és szerelem (2009)
Képzett társítások - AEGON-estek
Závada Pál: Magyar ünnep (2010)
Knut Vaage: Veslefrikk (2010)
Martin Sperr: Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból (2010)
Madách Imre: Az ember tragédiája (2011)
Verdi: Rigoletto (2011)
George Bernard Shaw: Szent Johanna (2011)
John Osborne: Hazafit nekünk! (2012)
Shakespeare: Hamlet (2012)
William Mayer: Haláleset a családban (2012)
Joe Masteroff–John Kander–Fred Ebb: Kabaré – A IV. éves színművész osztály vizsgaelőadása (2012)
Csehov: Sirály
Klaus Mann: Mephisto (2013)
Szörényi Levente–Bródy János: Kőműves Kelemen (2013)
Szörényi Levente–Bródy János: István, a király (2013)
Georg Büchner: Danton halála! (2013)
Gerhart Hauptmann: Patkányok! (2013)
Csehov : Sirály (2014)
Bartis Attila: Meine Mutter, Kleopatra! (2014)
Csehov: Platonov (2014)
Christoph Willibald Gluck-Richard Strauss : Íphigeneia Tauriszban (2014)
Jerry Herman-Harvey Fierstein: Az Őrült Nők Ketrece (2014)
Émile Ajar: Előttem az élet - in memoriam Margitai Ági! (2015)
Shakespeare: Julus Caesar (2014)
Háy Gyula: Tiszazug (2015)
Joe Masteroff, John Kander, Fred Ebb : Kabaré (2015)
Shakespeare:Makrancos Kata (2015)
Wolfgang Amadeus Mozart: A varázsfuvola (2015)
Ionesco: Makbett (2015)
Shakespeare: Lear király (2015)
Leonard Bernstein- Erich Kästner: Pán Pétert (2015)
Moliere: Tartuffe (2016)
Benjamin Britten: Albert Herring (2016) (München )

Filmjei:

Játékfilmek:

Szerelem első vérig (1985)
Szerelem második vérig (1987)
Az utolsó nyáron (1990)
Erózió (1991)
Bukfenc (1992)
Prinzenbad (1993, német)
Pá, drágám (1994)
„Ilyen vagyok, ilyen…” (rendező, 1998)
Vadkörték (2002)
De kik azok a Lumnitzer nővérek? (2005)
56 csepp vér (2006)
Noé bárkája (2007)
Nyugalom (rendező, 2007)- Bartis Attila regénye alapján, YouTube-videó

Tévéfilmek:

Napóleon (1989)
Az öreg gavallér (1989)
Síremlék (1990)
Salamon (1996)
Kisváros(1999-2001)
Aranyoskáim (1996)
Vadkörték (2003)
Micimackó (Nagy Könyv; rendező, szereplő, 2005)
Kire ütött ez a gyerek (forgatókönyv - 2007)
Géniusz, az alkimista (szereplő - 2010)

Önálló kiállításai:

Art Café – Budapest, 1999
Ferihegyi Repülőtéri V.I.P. Galéria – Budapest, 1999
Terra Galéria – Budapest, 2000
Fonyód, Gimnázium – 2000
Atryum Hyatt Galéria – Budapest, 2000, 2001, 2002
„Dívák” – Galéria XXI. (Bali Sándorral) 2001
Schmidt Galéria – Budapest, 2002
Bank Center – Budapest, 2002, 2004
Martino Galéria – Budapest
Café Les Deux Magots – Párizs, 2002
Lámpás Étterem – Zsámbék, 2003
Galamb Galéria – Budapest, 2003
Abádszalók, 2003
Karinthy Szalon – Budapest, 2004
Zsidó Fesztivál – Budapest, 2004
Sofitel – Budapest, 2004
Vörös Szalon, Opera – Budapest, 2005
Forrás Galéria - Budapest, 2007

Cd-k és hangoskönyvek:

Az vagy nekem...
Tűz és víz - Pilinszky János versei - Hangoskönyv (Alföldi Róbert előadásában)

Díjak, elismerések:

Népköztársaság Ösztöndíj (1990)
Latinovits Zoltán-díj (1991)
Roboz Imre-díj (1994)
Jászai Mari-díj (1995)
Hegedűs Gyula-emlékgyűrű (1996)
Pro Future-díj (1996)
Rádió színészi-díj (1997)
A Fővárosi Önkormányzat Legjobb Rendezés Díja és a Kritikusok Díja a Velencei kalmárért (1998)
Rádió Rendezői díj (1998, 1999)
Ajtay Andor-emlékdíj (1999)
Ruttkai Éva-emlékdíj (1999)
Karácsonkő, Nemzetközi Színházi Fesztivál, megosztott Fődíj (2000)
Súgó Csiga díj (2001, 2003, 2005)
Déri János-díj (2001)[16]
Hangjáték 2000 díj (2001)
Őze Lajos-díj (2001)
Dömötör-díj (2002, 2003, 2016)
Beau Monde Ezüst Tükör-díj (2002)
MEZZO komolyzenei csatorna – A hónap operája: Gounod: Faust (2003)
Közéleti díj (2007)
Janikovszky Éva-díj (2007)
Pro Cultura Urbis-díj (2007)
A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje (2007)
MEZZO Operaverseny és Fesztivál – a legjobb produkció díja Robert Ward A salemi boszorkányok c. operájának színreviteléért (2008)
Kultúra-díj - budapesti Román Kulturális Intézet (2009)
Hevesi Sándor-díj (2010)
Fővárosi Színházi díj a Nemzeti Színház megújításáért (2010)
Színikritikusok különdíja a Nemzeti Színház megújításáért (2010)
Armel Operaverseny és Fesztivál – a legjobb produkció közönségdíja az ARTE Televízió nézőinek szavazata alapján Knut Vaage Veslefrikk c. operájának színreviteléért (2010)
POSZT fődíj (2011) – Martin Sperr: Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból
POSZT közönségdíj (2011) – Martin Sperr: Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból
Armel Operaverseny és Fesztivál – a legjobb produkció díja William Mayer Haláleset a családban c. operájának színreviteléért (2012)
Szeged Aranyérme (2013)
Magyar Toleranciadíj (2013)
Radnóti Miklós antirasszista díj (2014)[17]
Armel Operaverseny és Fesztivál – a legjobb produkció díja. Wolfgang Amadeus Mozart A varázsfuvola című operája színreviteléért (2015)
Armel Operaverseny és Fesztivál - Arte tv közönségdíja Wolfgang Amadeus Mozart A varázsfuvola című operája színreviteléért (2015)
Dömötör-díj ( Szeged ) - legjobb rendező díja Wolfgang Amadeus Mozart A varázsfuvola című operája színreviteléért (2016)
Armel Operaverseny és Fesztivál - a legjobb produkció díja Eötvös Péter Senza Sangue / Vértelenül című operája színreviteléért ( 2016 )

"SZENTIVÁNÉJI ÁLOM" - Danubia+NEMZETI /3.

Óbudai Danubia Zenekar Nonprofit Kft.
Rendező
**Rainer Werner Fassbinder: A félelem megeszi a lelket

**Rainer Werner Fassbinder: A félelem megeszi a lelket

Átrium
Rendező
*Christopher Marlowe: II. Edward

*Christopher Marlowe: II. Edward

Átrium
Rendező
*Christopher Marlowe: II. Edward

*Christopher Marlowe: II. Edward

Átrium
Rendező
*Herman–Fierstein–Poiret: Az Őrült Nők Ketrece

*Herman–Fierstein–Poiret: Az Őrült Nők Ketrece

Átrium
Rendező
*Jay–Lynn: Igenis, miniszterelnök úr!

*Jay–Lynn: Igenis, miniszterelnök úr!

Átrium
Sir Humphrey Appleby, kabinetfőnök
*Kander–Ebb–Fosse: Chicago

*Kander–Ebb–Fosse: Chicago

Átrium
Rendező
*Kander–Ebb–Fosse: Chicago

*Kander–Ebb–Fosse: Chicago

Átrium
Rendező
*Martin McDonagh: Vaknyugat

*Martin McDonagh: Vaknyugat

Átrium
Welsh atya / Father Welsh
*Molnár Ferenc: Egy, kettő, három

*Molnár Ferenc: Egy, kettő, három

Átrium
Norrison
*Rainer Werner Fassbinder: A félelem megeszi a lelket

*Rainer Werner Fassbinder: A félelem megeszi a lelket

Átrium
Rendező
*Rainer Werner Fassbinder: A félelem megeszi a lelket - Nyilvános főpróba

*Rainer Werner Fassbinder: A félelem megeszi a lelket - Nyilvános főpróba

Átrium
Rendező
A Cenci-ház

A Cenci-ház

Stúdió K Színház
Rendező
A Játékkészítő

A Játékkészítő

Tulipántündér Kft.
Játékkészítő
A Játékkészítő

A Játékkészítő

Tulipántündér Kft.
Játékkészítő
A Libri Kiadó szépirodalmi estje

A Libri Kiadó szépirodalmi estje

Katona József Színház
Műsorvezető
A salemi boszorkányok

A salemi boszorkányok

Weöres Sándor Színház
Rendező
A sötétség hatalma - Nyilvános főpróba

A sötétség hatalma - Nyilvános főpróba

Budaörsi Latinovits Színház
Rendező
A tavasz ébredése

A tavasz ébredése

Ódry Színpad
Rendező
A tavasz ébredése

A tavasz ébredése

Pécsi Országos Színházi Találkozó
Rendező
A varázsfuvola

A varázsfuvola

Szegedi Nemzeti Színház
Rendező
A vizsgálat

A vizsgálat

Nemzeti Színház
Színész
Amphitryon

Amphitryon

Nemzeti Színház
Jupiter
Amphitryon

Amphitryon

Nemzeti Színház
Jupiter
Amphitryon

Amphitryon

Pécsi Országos Színházi Találkozó
Jupiter
Angyalok Amerikában

Angyalok Amerikában

Nemzeti Színház
Prior Walter
Antony Jay–Jonathan Lynn: Igenis, Miniszterelnök úr!  - prózai színpadi előadás

Antony Jay–Jonathan Lynn: Igenis, Miniszterelnök úr! - prózai színpadi előadás

Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft.
Sir Humphrey Appleby, kabinetfőnök
ArcMás- Alföldi Róbert

ArcMás- Alföldi Róbert

Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft.
Színész
Armel Opera Festival: Jubileumi Díjátadó Gála

Armel Opera Festival: Jubileumi Díjátadó Gála

Armel Opera Festival
Házigazda
Az ember tragédiája

Az ember tragédiája

Nemzeti Színház
Rendező
Az emberi kaland - Az LS Kiadói Csoport szépirodalmi gálája

Az emberi kaland - Az LS Kiadói Csoport szépirodalmi gálája

Katona József Színház
Műsorvezető
Az Őrült Nők Ketrece

Az Őrült Nők Ketrece

Móricz Zsigmond Színház
Rendező
Az Őrült Nők Ketrece

Az Őrült Nők Ketrece

Szegedi Nemzeti Színház
Rendező
Az Őrült Nők Ketrece

Az Őrült Nők Ketrece

Pécsi Országos Színházi Találkozó
Rendező
Az utolsó óra

Az utolsó óra

Lovarda
Rendező
Az utolsó óra

Az utolsó óra

Lovarda
Rendező
Az utolsó óra - BEMUTATÓ - Jordán Tamás és Alföldi Róbert szereplésével és rendezésében

Az utolsó óra - BEMUTATÓ - Jordán Tamás és Alföldi Róbert szereplésével és rendezésében

Rózsavölgyi Szalon
Színész
Az utolsó óra - Jordán Tamás és Alföldi Róbert

Az utolsó óra - Jordán Tamás és Alföldi Róbert

Rózsavölgyi Szalon
C. S. Lewis
Az utolsó óra - Jordán Tamás és Alföldi Róbert szereplésével és rendezésében

Az utolsó óra - Jordán Tamás és Alföldi Róbert szereplésével és rendezésében

Rózsavölgyi Szalon
Díszlet, jelmez
Az utolsó óra -- Jordán Tamás és Alföldi Róbert

Az utolsó óra -- Jordán Tamás és Alföldi Róbert

Rózsavölgyi Szalon
Díszlet, jelmez
Bánk bán - junior -

Bánk bán - junior -

Nemzeti Színház
Rendező
Christopher Marlowe: II. Edward

Christopher Marlowe: II. Edward

Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
Rendező
Csáki Judit: Alföldi színháza - Öt nemzeti év

Csáki Judit: Alföldi színháza - Öt nemzeti év

Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
Színész
Csehov: Sirály

Csehov: Sirály

Bárka Színház Nonprofit Kft.
Trigorin
Danton halála

Danton halála

Vígszínház Nonprofit Kft.
Rendező
ÉDESKETTES HÁRMASBAN

ÉDESKETTES HÁRMASBAN

MADÁCH SZÍNHÁZ
Vernon Gersch
EGY, KETTŐ, HÁROM - vígjáték egy részben - A Kultúrbrigád és az Átrium közös előadása

EGY, KETTŐ, HÁROM - vígjáték egy részben - A Kultúrbrigád és az Átrium közös előadása

Kölcsey Központ
Norrison
Egyenes beszéd az öt nemzeti évről.Kálmán Olga , Csáki Judit és Alföldi Róbert beszélgetnek

Egyenes beszéd az öt nemzeti évről.Kálmán Olga , Csáki Judit és Alföldi Róbert beszélgetnek

Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
Színész
Elektra - Nyilvános főpróba

Elektra - Nyilvános főpróba

Budaörsi Latinovits Színház
Rendező
Előttem az élet - Margitai Ági, Csomós Mari, Lukács Sándor, Rajhona Ádám

Előttem az élet - Margitai Ági, Csomós Mari, Lukács Sándor, Rajhona Ádám

Rózsavölgyi Szalon
Rendező
Eötvös Péter: Senza Sangue, Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára

Eötvös Péter: Senza Sangue, Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára

Armel Opera Festival
Rendező
Equus

Equus

Thália Színház Nonprofit Kft.
Martin Dysart
Equus r

Equus r

Thália Színház Nonprofit Kft.
Martin Dysart
Felcserélt életek-Veiszer Alinda sorozata (vendégek: Alföldi Róbert és Szüts Miklós festőművész)

Felcserélt életek-Veiszer Alinda sorozata (vendégek: Alföldi Róbert és Szüts Miklós festőművész)

KékSzobaHall
Színész
Fierstein-Herman: Az Őrült Nők Ketrece

Fierstein-Herman: Az Őrült Nők Ketrece

Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
Rendező
Fierstein-Herman: Az Őrült Nők Ketrece

Fierstein-Herman: Az Őrült Nők Ketrece

Veres 1 Színház
Rendező
Fierstein-Herman: Az Őrült Nők Ketrece - 100. előadás

Fierstein-Herman: Az Őrült Nők Ketrece - 100. előadás

Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
Rendező
Fierstein-Herman: Az Őrült Nők Ketrece - 150. előadás

Fierstein-Herman: Az Őrült Nők Ketrece - 150. előadás

Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
Rendező
Fierstein-Herman: Az Őrült Nők Ketrece - 2016 Szilveszter

Fierstein-Herman: Az Őrült Nők Ketrece - 2016 Szilveszter

Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
Rendező
Fierstein-Herman:Az Őrült Nők Ketrece

Fierstein-Herman:Az Őrült Nők Ketrece

Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
Rendező
Fierstein-Herman:Az Őrült Nők Ketrece BEMUTATÓ

Fierstein-Herman:Az Őrült Nők Ketrece BEMUTATÓ

Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
Rendező
Fierstein-Herman:Az Őrült Nők Ketrece-FŐPRÓBA

Fierstein-Herman:Az Őrült Nők Ketrece-FŐPRÓBA

Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
Rendező
FILM-SZÍNHÁZ-MUZSIKA BÉRLET

FILM-SZÍNHÁZ-MUZSIKA BÉRLET

Rózsavölgyi Szalon
Színész
Giuseppe Verdi: Rigoletto

Giuseppe Verdi: Rigoletto

Szegedi Nemzeti Színház
Rendező
Gluck.: Iphigenia Tauriszban

Gluck.: Iphigenia Tauriszban

Magyar Állami Operaház
Rendező
Hamlet

Hamlet

Nemzeti Színház
Rendező
Három nővér

Három nővér

Pécsi Országos Színházi Találkozó
Versinyin, Alekszandr Ignatyevics, alezredes, ütegparancsnok
Három nővér

Három nővér

Nemzeti Színház
Versinyin, Alekszandr Ignatyevics, alezredes, ütegparancsnok
Hazafit nekünk! (A Patriot for Me)

Hazafit nekünk! (A Patriot for Me)

Nemzeti Színház
Rendező
Hegedűs a háztetőn

Hegedűs a háztetőn

Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft.
Rendező
Herman - Fierstein - Poiret: Az Őrült Nők Ketrece - Szilveszter

Herman - Fierstein - Poiret: Az Őrült Nők Ketrece - Szilveszter

Átrium
Rendező
Heti Válasz Filmklub:Almási Tamás:Sejtjeink

Heti Válasz Filmklub:Almási Tamás:Sejtjeink

Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
Színész
Igenis miniszterelnök úr !

Igenis miniszterelnök úr !

Budaörsi Latinovits Színház
Sir Humphrey Appleby, kabinetfőnök
Igenis, miniszterelnök úr!

Igenis, miniszterelnök úr!

Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
Sir Humphrey Appleby, kabinetfőnök
Igenis, miniszterelnök úr!

Igenis, miniszterelnök úr!

Veres 1 Színház
Sir Humphrey Appleby, kabinetfőnök
Igenis, miniszterelnők úr!-Főpróba

Igenis, miniszterelnők úr!-Főpróba

Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
Sir Humphrey Appleby, kabinetfőnök
Igenis,miniszterelnök úr!

Igenis,miniszterelnök úr!

Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
Sir Humphrey Appleby, kabinetfőnök
Igenis,miniszterelnök úr!-SZILVESZTERI előadás

Igenis,miniszterelnök úr!-SZILVESZTERI előadás

Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
Sir Humphrey Appleby, kabinetfőnök
Ionesco: MAKBETT

Ionesco: MAKBETT

Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
Látvány
Ionesco: MAKBETT - Bemutató

Ionesco: MAKBETT - Bemutató

Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
Látvány
Ionesco: MAKBETT - főpróba

Ionesco: MAKBETT - főpróba

Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
Látvány
Játszó-társak (Alföldi Róbert és Sinkó László)

Játszó-társak (Alföldi Róbert és Sinkó László)

Pécsi Országos Színházi Találkozó
Színész
Jay–Lynn: Igenis, miniszterelnök úr!

Jay–Lynn: Igenis, miniszterelnök úr!

Átrium
Sir Humphrey Appleby, kabinetfőnök
Julius Caesar

Julius Caesar

Vígszínház Nonprofit Kft.
Rendező
Kabaré

Kabaré

Budapest Bábszínház Nonprofit Kft.
Színpadi változat
Kabaré

Kabaré

Ódry Színpad
Rendező
Kabaré

Kabaré

Budapest Bábszínház Nonprofit Kft.
Színpadi változat
Kísértetek

Kísértetek

Centrál Színház
Rendező
Koldusopera

Koldusopera

Bárka Színház Nonprofit Kft.
Bicska Maxi
Kutató kezek - Alföldi Róbert és a Szakértők estje

Kutató kezek - Alföldi Róbert és a Szakértők estje

Zsidó Kulturális Fesztivál
Színész
Kvartett

Kvartett

Nemzeti Színház
Valmont
Lear király

Lear király

Radnóti Miklós Színház Nonprofit Kft.
Rendező
Love Letters Tompos Kátya - Alföldi Róbert

Love Letters Tompos Kátya - Alföldi Róbert

Centrál Színház
Színész
Love Letters- Balsai Móni- Lengyel Tamás

Love Letters- Balsai Móni- Lengyel Tamás

Centrál Színház
Színész
Magyar ünnep

Magyar ünnep

Nemzeti Színház
Rendező
Makrancos Kata

Makrancos Kata

Weöres Sándor Színház
Rendező
Mark St. Germain: Az utolsó óra - Jordán Tamás és Alföldi Róbert

Mark St. Germain: Az utolsó óra - Jordán Tamás és Alföldi Róbert

Rózsavölgyi Szalon
Rendező
Mark St. Germain: Az utolsó óra - Jordán Tamás és Alföldi Róbert

Mark St. Germain: Az utolsó óra - Jordán Tamás és Alföldi Róbert

Rózsavölgyi Szalon
Rendező, díszlet, jelmez
Meddig él egy fa? - Örkény 100

Meddig él egy fa? - Örkény 100

Vígszínház Nonprofit Kft.
Színész
Mephisto

Mephisto

Nemzeti Színház
Rendező
Mephisto

Mephisto

Vígszínház Nonprofit Kft.
Rendező
Molnár Ferenc: Egy, kettő, három

Molnár Ferenc: Egy, kettő, három

Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
Norrison
Molnár Ferenc: Egy, kettő, három

Molnár Ferenc: Egy, kettő, három

Gyulai Várszínház
Norrison
Molnár Ferenc: Egy, kettő, három - bemutató

Molnár Ferenc: Egy, kettő, három - bemutató

Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
Norrison
Molnár Ferenc: Egy, kettő, három - főpróba

Molnár Ferenc: Egy, kettő, három - főpróba

Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
Norrison
Molnár Ferenc: Egy, kettő, három - prózai színpadi előadás

Molnár Ferenc: Egy, kettő, három - prózai színpadi előadás

Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft.
Norrison
Mozart: Don Giovanni

Mozart: Don Giovanni

Armel Opera Festival
Rendező
My Fair Lady .

My Fair Lady .

Centrál Színház
Henry Higgins
Náray Erika vendége: Alföldi Róbert színész, rendező / Jazzrajongók

Náray Erika vendége: Alföldi Róbert színész, rendező / Jazzrajongók

Müpa
Vendég
Nemzeti Dokumentumfilm (filmvetítés)

Nemzeti Dokumentumfilm (filmvetítés)

Weöres Sándor Színház
Színész
PEER-GYNT - Danubia+Nemzeti Bérlet /4.

PEER-GYNT - Danubia+Nemzeti Bérlet /4.

Óbudai Danubia Zenekar Nonprofit Kft.
Rendező
Platonov Apátlanul

Platonov Apátlanul

Radnóti Miklós Színház Nonprofit Kft.
Rendező
Romain Gary (Émile Ajar): Előttem az élet - BEMUTATÓ

Romain Gary (Émile Ajar): Előttem az élet - BEMUTATÓ

Rózsavölgyi Szalon
Rendező
Romain Gary (Émile Ajar): Előttem az élet - In memoriam Margitai Ági

Romain Gary (Émile Ajar): Előttem az élet - In memoriam Margitai Ági

Rózsavölgyi Szalon
Rendező
Romain Gary (Émile Ajar): Előttem az élet - In memoriam Margitai Ági

Romain Gary (Émile Ajar): Előttem az élet - In memoriam Margitai Ági

Rózsavölgyi Szalon
Rendező
Romain Gary (Émile Ajar): Előttem az élet - In memoriam Margitai Ági

Romain Gary (Émile Ajar): Előttem az élet - In memoriam Margitai Ági

Rózsavölgyi Szalon
Juszef
RÓZSAVÖLGYI CLASSIC BÉRLET

RÓZSAVÖLGYI CLASSIC BÉRLET

Rózsavölgyi Szalon
Színész
Rufus Wainwright: Prima Donna

Rufus Wainwright: Prima Donna

Armel Opera Festival
Rendező
Shakespeare: Hamlet

Shakespeare: Hamlet

BFTK Nonprofit Kft.
Rendező
Shakespeare: Lear – bemutató

Shakespeare: Lear – bemutató

Budapesti Tavaszi Fesztivál
Színész
Shalom Mr. Berlin! Alföldi - Náray - Udvaros - Irving Berlin zenei élete és pályája

Shalom Mr. Berlin! Alföldi - Náray - Udvaros - Irving Berlin zenei élete és pályája

Zsidó Művészeti Napok
Színész
Sirály

Sirály

Nemzeti Színház
Rendező
Stravinsky-maraton – A katona története (Alföldi Róbert-Jankó Zsolt)

Stravinsky-maraton – A katona története (Alföldi Róbert-Jankó Zsolt)

Müpa
Rendező
Szent Johanna

Szent Johanna

Nemzeti Színház
Díszlet
Szirmai Albert - Bakonyi Károly: MÁGNÁS MISKA

Szirmai Albert - Bakonyi Károly: MÁGNÁS MISKA

Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft.
Rendező
Szörényi-Bródy-Sarkadi-Ivánka: Kőműves Kelemen

Szörényi-Bródy-Sarkadi-Ivánka: Kőműves Kelemen

RaM Colosseum
Rendező
Tabuk nélkül - közéleti beszélgetés Alföldi Róberttel

Tabuk nélkül - közéleti beszélgetés Alföldi Róberttel

Általános2
Színész
Tartuffe

Tartuffe

Nemzeti Színház
Rendező
TAVASZI-NYÁRI RÓZSAVÖLGYI BÉRLET

TAVASZI-NYÁRI RÓZSAVÖLGYI BÉRLET

Rózsavölgyi Szalon
Színész
Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból

Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból

Pécsi Országos Színházi Találkozó
Rendező
Vaknyugat

Vaknyugat

Budaörsi Latinovits Színház
Színész
Vaknyugat / The Lonesome West

Vaknyugat / The Lonesome West

Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
Színész
VALAHOL EURÓPÁBAN

VALAHOL EURÓPÁBAN

Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft.
Egyenruhás
Vízkereszt, vagy amit akartok

Vízkereszt, vagy amit akartok

Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft.
Malvolio, nemesember, háznagy Oliviánál
Volpone

Volpone

Weöres Sándor Színház
Dramaturg
Volpone

Volpone

Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.
Rendező, dramaturg
Volpone

Volpone

Móricz Zsigmond Színház
Dramaturg
W. Shakespeare: Lear király

W. Shakespeare: Lear király

Nemzeti Színház
Cornwall
William Mayer: Haláleset a családban

William Mayer: Haláleset a családban

Szegedi Nemzeti Színház
Rendező
Wolfgang Amadeus MOZART: Varázsfuvola

Wolfgang Amadeus MOZART: Varázsfuvola

Armel Opera Festival
Rendező
_Fehér nyuszi, vörös nyuszi / Nassim Soleimanpour

_Fehér nyuszi, vörös nyuszi / Nassim Soleimanpour

Átrium
Színész

Ajánlataink