Csopa

Csopa

A Csodák Palotája, Magyarország, Közép- és Kelet-Európa első „science center”-e, interaktív tudományos játéktere és szórakoztató központja, mely a graduális természettudományos oktatást kiegészítve informális, élményalapú módon tanít minden korosztályt.

A Csopa témái, tematikái, az 5000m2-es játéktér eszközei és játékai, Öveges termi előadásai és kísérletbemutatói, különleges programjai minden esetben a tudományokhoz, és elsősorban a természettudományokhoz köthetőek, szakmailag hitelesek. Bár nem vagyunk iskola, kiemelten fontos számunkra az tudományos oktatás, nevelés: célunk, hogy kedvet csináljunk a természettudományok megismeréséhez tapasztalati úton, élménnyé tegyük a tanulást.

 

kedvezményes belépőjegy

felnőtt belépőjegy

 

 

A CSODÁK PALOTÁJA MINDEN GENERÁCIÓNAK IGÉNYES, TARTALMAS IDŐTÖLTÉST KÍNÁL.

A 3 tematikus és terveink szerint időről időre változó kiállításainkkal, trendi, de a tudományhoz mégis köthető szabadulószobáinkkal, látványos és nem hétköznapi módon készült rövid filmjeinkkel a 10-12 évnél idősebb korosztályt, a kamaszokat, fiatal felnőtteket szeretnénk elérni, számukra olyan tartalmas és szórakoztató programokat szervezni, melyek hiánypótlóak a budapesti kínálatban. Bővebb, színesebb, interaktívabb tartalmat, a mostani meglehetősen szűk kereteket feszegető felvilágosító előadások helyett újfajta élményeket kínálunk.

 

AZ ELSŐ SCIENCE CENTER KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPÁBAN.


A Csodák Palotája volt az első science center, azaz interaktív tudományos játszóház Közép- és Kelet-Európában.

1993-ban alapította az Eötvös Loránd Fizikai Társulat és a Rubik Nemzetközi Alapítvány a Budapest Science Center Alapítványt, azzal a céllal, hogy hozzon létre egy úgynevezett „interaktív tudományos játszóházat”, ez volt eleinte a fordítása az angol nyelvben használt science center-nek. Ma sincs igazán jó kifejezés, illetve mostanában terjed a „tudományos élménycentrum” elnevezés, ami ezt elég jól visszaadja.

A Csodák Palotája név Öveges Józseftől származik, aki már a hatvanas években, amikor még a nagy science center-ek nem is léteztek, elképzelt egy ilyen intézményt, ahol interaktív módon ismerkedhetnek meg a látogatók – általa megcélzottan elsősorban a gyerekek - a tudomány „csodáival”, így el is nevezte az általa elképzelt intézményt Csodák Palotájának.

Azóta már sok science center nyílt Közép- és Kelet Európában. A bemutatott eszközök ötletei folyamatosan vándorolnak, de például a Bermuda henger egy olyan eszköz, amely először a Csodák Palotájában jelent meg.


AZ ELSŐ 6 HETES KIÁLLÍTÁS

1995-ben a Vasas teniszcsarnokban volt egy 6 hetes kiállítás, amelyet 130.000 látogató nézett meg ez alatt az idő alatt, ez győzte meg a támogatókat arról, hogy van igény egy ilyen intézményre. Mivel azonban egy ilyen állandó intézmény működtetése egy alapítvány számára meglehetősen nehézkes, ezért a BSCA és Rubik Ernő, mint magánszemély alapították a Csodák Palotája KHT-t. Néhány év után a működés már nem volt megoldható a kezdeti forrásokból. Dr. Tamás István, mérnök, közgazdász, az IBS rektora ekkor vált a társaság tagjává, és vállalta, hogy anyagilag és üzletvezetési szaktudásával is támogatja a továbbiakban a Palotát. A Csodák Palotája azóta önfenntartó!


A siker nem maradt el: A kezdetek óta már több, mint 3 millióan látogattak el hozzánk.


JELENLEGI HELYSZÍNÜNK

2017-ben Óbudán a két helyszín összeköltözésével testet ölt egy világszínvonalú, többféle tudományágat felölelő, minden korosztálynak programot nyújtó science center. A Csopa egy 5000 m2-es tudományos szórakoztatóközpont, több mint 250 játékkal, előadóteremmel és laborral, 3 élményvetítővel, 4 szabadulószobával, rendezvénytermekkel, lombikból iható koktélokkal, biliárdfoci pályákkal, különleges csocsókkal és 27 interaktív asztallal.

 

Egy hely, ahol mindenki gyermek lehet. Egy hely, ami összehozza az embereket. Egy hely, ahol a tudomány népszerű. Egy hely, ahol a szórakozás tanulás és a tanulás játék.

Szeretettel várunk Óbudára a Csopába, ahol játszva megismered a minket körülvevő csodálatos világot!

kedvezményes belépőjegy

felnőtt belépőjegy

 

Tovább 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.

0 esemény


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!