Program


Zétényi Tamás doktori hangversenye

Zétényi Tamás doktori hangversenye

Zétényi Tamás doktori hangversenye

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 22. hétfő, 19:30

Műsor

Joseph Haydn: A Megváltó hét szava a keresztfán (Hob. III:50–56)
----
Tornyai Péter: Dixit – ősbemutató

Közreműködik:

a koncert első felében:
Classicus Quartet
Rácz József, Baksai Réka – hegedű
Tornyai Péter – brácsa
Zétényi Tamás – cselló

a koncert második felében:
Zétényi Tamás – cselló
Szent Efrém Férfikar, művészeti vezezető: Bubnó Tamás
Nevelő János – ütő
Vezényel: Tornyai Péter

Koncertünkön két tematikájában hasonló mű csendül fel. Az első félidőben Joseph Haydn a Krisztus hét szava a keresztfán című művének vonósnégyes változatát (Hob. XX/1:B) adjuk elő, amelyet azonban a mű oratórium verziójának alapján átdolgozta, illetve a fúvós közjátékot vonósnégyesre átírta Tornyai Péter.

A koncert második felében Tornyai Péter - akit eddig mint a Classicus Quartet brácsása, illetve a haydni letét átdolgozója ismerhettünk meg, most zeneszerzőként és karmesterként is szerepet vállal koncertünkön - darabja, a Dixit csendül fel ősbemutatóként.  Ez a kompozíció kifejezetten erre az alkalomra íródott, Zétényi Tamás felkérésére. Az egyedülálló apparátusú mű szóló csellót, egy-egy azonos hangfajú férfi és női szólistát, egy tizenkét tagú férfikart, valamit egy ütőst ír elő. További érdekesség, hogy a darabban a cselló d-húrja végig egy kisszekundal le van hangolva, így egészen különleges távlatok nyílnak a hangszeren. A mű hét hét tételében a Teremtés hét szavát (aktusát) felelteti meg Krisztus hét szavával a kereszten, mindezt Szent Ágoston írásai alapján.

Ajánlatunk


François Leleux a világ egyik legjobb oboaművésze, egyszersmind kiváló karmester. A Nemzeti Filharmonikus Zenekarhoz az utóbbi években úgyszólván „hazajár”: koncertjei rendre lelkes sikert aratnak és visszahívást eredményeznek. Pályája igen korán kezdődött: már tizennyolc esztendősen a Párizsi Opera első oboása volt, később a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekara és az Európai Kamarazenekar szólistájaként is muzsikált.

A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!