Program


Zágon-Harsányi-Eisemann: XIV.René

Zágon-Harsányi-Eisemann: XIV.René

énekes vígjáték 3 felvonásban

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 15. csütörtök, 19:00

Képzeletbeli, jelentéktelen, korrupcióba süllyedt királyság, állítólagos dicső múlt, száz százalékosan bizonytalan jövő, férfinak öltözött szerelmes királynő, bárgyú és veszedelmes udvar. Fergeteges humor, elbűvölő zene, tomboló siker a Vígszínházban 1940-ben, amit sajtópolémia, majd a vidéki előadások betiltása követett a szélsőjobb követelésére. Azóta sem játszották sokszor (1947-ben Nagyváradon, 1987-ben Kecskeméten, 1993-ban Szolnokon, 1999-ben Székesfehérváron), pedig semmit sem veszített frissességéből a kabarék humorát és a magyar operetthagyományt balkáni vonásokkal elegyítő, szórakoztatóan abszurd, zenés-táncos, szerelmes történet.

Ajánlatunk


Hogyan kérhetjük számon a Blaha aluljáróban pókember önzetlenségét, vagy egy szamuráj erkölcsi kódexét? Pest vármegyén Völgyzugoly szokásait? Ismerős a helyzet abszurditása? Nem véletlen. A világirodalom egyik legizgalmasabb magányos hőse ihlet minket, egy szélmalmokkal, és a valódi bűnnel szembeszálló szent fantaszta, az igazság groteszk bajnoka. Hogyan reagál a társadalmunk egy alig hetven kilós önjelölt huszárezredre? What would Kinizsi do?

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


A közelmúltban elhunyt, 80 esztendeje született zeneszerző emlékére rendezett koncerten egy korai elektronikus zenei kompozíciója és egy kései kórusműve mellett…

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!