Program


Wonderful Songs - Zenés szombati "Lélek és Irodalom"

Wonderful Songs - Zenés szombati "Lélek és Irodalom"

"WawS" - What a wonderful SONG / Hollywood titkai és slágerei
Zenés filmutazás 2 részben
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 2. szombat, 19:00

"A mosolyod még él, mint árny kísér..."

Igazi szórakoztató zenés est, filmslágerekkel és filmklasszikusok részleteivel.

A legismertebb Oscar díjas filmzenék az énekes-színésznő Berkes Gabriella hangjára és Kutik Rezső gitárművész játékára. Megelevenedik a kulisszák világa: filmrészletek, érdekes, szórakoztató történetek, "sztárok és sztorik".

Nem „csak” koncert - mesélő filmtörténet – felejthetetlen mozisikerek részletei. Casablanca, Skyfall, Oz, Desperado, Fekete Orfeusz, Schindler listája, Mamma Mia!, a Gettómilliomos és még számos világsiker zenéje különleges feldolgozásban.

28 igazi sláger szólal meg Berkes Gabriella énekes-színésznő hangján, Kutik Rezső gitárjátékára. A dalok egytől-egyig "Oscar-díj" közeliek: hol a film, hol az előadó, hol maga a szerzemény részesült az elismerésben. Gabi szinte lubickol a feladatban, hiszen egy estén bújhat Audrey Hepburn, Edith Piaf, Meryl Streep és Barbra Streisand bőrébe.

"Sokáig Németországban éltem és játszottam a különböző városok musicalszínpadain. Így személyes emlékeim is feltörnek, mikor a Funny Girl vagy az Evita munkálatairól mesélek. Innen van görkorcsolyatudásom is, amit meg szeretnék mutatni a közönségnek. De elénekelhetem például a Love Story híres dalát is, melyet Magyarországon a legendás énekesnő, Sárosi Kati vitt sikerre. Ma már kevesen tudják, hogy ő az én Fanni lányom nagymamája. Kati annak idején nekem adta egykori fellépő ruháját, a dalt ebben adom elő."

"Minden dal hihetelen emóciókat szabadít fel az emberekben - mondja Perjés János, az est színpadra állítója, életkortól függetlenül, hiszen van, akiben élénken él az "Ahogy lesz, úgy lesz c. dal, ez egyébként ma ismét igen aktuális. Annak idején magát a filmet betiltották hazánkban, mert a dal magyar szövege nem volt összeegyeztethető a szocialista erkölccsel. De a fiatal generációhoz is szólnak a dalok, elhangzik például Adéle híres dala a Skyfall főcímzenéje."

"Különleges kihívás ezeket a dalokat egy akusztikus gitárra átdolgozni, mondja Kutik Rezső gitárművész. Nagy könnyebbség viszont, hogy Berkes Gabi rendkívüli stílusérzékkel megáldott előadó, ez nagyban megkönnyíti a munkámat. Én válogatom a dalok mögött látható filmrészleteket is, melyekből montázsokat készítünk.
A nagy dívák egy-egy klasszikussá váló mondata is elhangzik:

Audrey Hepburn:
"Sosem gondoltam volna, hogy olyan arccal, mint az enyém, a filmvásznon köthetek ki. Az életem sokkal több, mint egy tündérmese. Akadt jó pár nehéz pillanat, de miután sikerült legyőznöm az akadályokat, mindig megkaptam érte a jutalmam."

Barbra Streisand:
"Úgy érkeztem meg Hollywoodba, hogy nem műttettem meg az orromat, nem volt fogszabályzóm, és nem változtattam meg a nevemet. Ez pedig örömmel tölt el. Az anyám nem hitt bennem... ezért lettem híres."
"Egy házaspár ment el mellettem a Broadway-n. A férfi odaszólt a feleségének: Odanézz! Ott van Barbra Streisand! Mire a nő: ma már tizedszerre mondod. Ez még csak nem is hasonlít!"

Ajánlatunk


Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó történetben a nyomozás a két nő belső világába vezet.

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!