Program


Vivaldi árvaházi koncertjei 2.

Vivaldi árvaházi koncertjei 2.

A koncert különleges címe arra a korszakra utal, mikor Antonio Vivaldi a velencei Pio Ospedale della Pietà árvaházban tevékenykedett.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 12. vasárnap, 19:30

1703 szeptemberében került állásba, mint a Pietà maestro di violino-ja, de kezdetektől fogva tanított oboát és viola all'inglese-t is. Kinevezését évről évre meghosszabbították, majd 1709-ben takarékossági okokból felfüggesztették állásából.

Francesco Gasparini (az intézet akkori igazgatója) betegeskedése révén Vivaldi ismét egyre nagyobb lehetőségekhez jutott a Pietà falain belül, ekkor vette kezdetét zeneszerzői munkássága is, műveit az intézmény zenekarával adatta elő. 1704-1712 között írta első szonátáit és versenyműveit.

Ebbe az alkotói korszakba szeretnénk visszavarázsolni minden kedves érdeklődőt, aki megtisztel minket jelenlétével koncertünkön!

Közreműködik:

Lakatos György – fagott
Concerto Armonico
Koncertmester: Homoki Gábor
Művészeti vezető: Spányi Miklós

 

Ajánlatunk


Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!