Program


Világadapter - Irodalmi beszélgetés Tóth Krisztina költő, író, műfordítóval

Világadapter - Irodalmi beszélgetés Tóth Krisztina költő, író, műfordítóval

A Zsidó Művészeti Napokon a szembenézés könyveiről, valamint Tóth Krisztina várva várt legújabb verseskötetéről Bárdos Deák Ágnes beszélget a szerzővel.



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 7. vasárnap, 18:00

Tóth Krisztina az elmúlt évtizedek egyik legjelentősebb költője, napjaink egyik legolvasottabb írónője, aki markáns hangvételű és jelentős közönségsikert arató rövid prózáival, verseivel, és regényével is beírta nevét a magyar irodalmi életbe.  A gyerekirodalomban pedig  szokatlan témájú, humoros hangvételű, a tabutémákat könnyedén feldolgozó műveivel vált sikeressé. Munkásságát számos szakmai díjjal ismerték el.

„A Világadapter megjelenése ünnep”, áll a fülszövegben. Az ünneplést hétéves várakozás előzte meg, a Magas labda (2009) óta eltelt időben a felnőtt olvasókat megcélzó életmű egy tárcakötettel (Hazaviszlek, jó?, 2009), két novelláskötettel (Pixel, 2011, Pillanatragasztó, 2014),  és egy regénnyel (Akvárium, 2013) gazdagodott, melyek a próza felől vizsgálva adtak új dimenziót Tóth Krisztina sűrű, súlyos lírájának."  (Rostás Eni)

A Világadapter hol játékosan, hol megrázó komolysággal az idő múlásáról, a távolodásról, a fájdalmakról és veszteségekről mesél. Városok, tárgyak, emberek bosszantó, vagy épp mulatságos történetek indítják el a verseket, hogy aztán a költőt követve járhassuk végig az utat a hétköznapi, mégis alapvetően fontos dolgok megértéséig.

 

Ajánlatunk


Ajánló


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!