Program


Vidróczki és Háry János – Kodály átiratok Szirtes Edina Mókustól / KLASSZ a pARTon! Kodály Zoltánnal

Vidróczki és Háry János – Kodály átiratok Szirtes Edina Mókustól / KLASSZ a pARTon! Kodály Zoltánnal

Vidróczki és Háry János
Kodály-átiratok Szirtes Edina Mókustól
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 16. szombat, 11:00

Hercegek, grófok, királyok és császárok, huszárok, ravasz menyecskék és betyárok… Ki ne ismerné a Kodály Zoltán által megénekelt hősöket, Vidróczkit, a híres betyárt, Háry Jánost, a nagyotmondó obsitost, aki egy kardsuhintással legyőzte Napóleont, a franciák császárát? A betyár Vidróczkival járni a Mátra erdeit, huszárokat toborozni, verbunkot muzsikálni, Burkusországtól Bécsig kalandozni mesékkel és legendákkal, gyönyörű zenékkel, meseszép dalokkal és kiváló muzsikusokkal - erre a kalandra várunk kicsiket és nagyokat, szülőket és nagyszülőket.
Kodály kompozíciói ezúttal átiratokban szólalnak meg - ez azonban koránsem „szentségtörés”. A műsor nem titkolt célja összecseng Kodály szállóigévé lett mondatával: „Legyen a zene mindenkié!” A cél ezúttal is az, hogy a zenebarátok vagy leendő zenebarátok minél szélesebb köre ismerkedjék meg ezekkel a zenékkel. A Mátrai képek gerincét adó Vidróczki-ballada maga is népdalfeldolgozás, és a Háry Jánosban megszólaló népi eredetű dallamok is Kodály zeneszerzői műhelyében nyerték el színpadi formájukat.


Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!