Program


Vámos Miklós-est / LITERÁRIUM EXTRA

Vámos Miklós-est / LITERÁRIUM EXTRA

Vámos Miklós csak egy van. Az ezredfordulón megjelent kiváló regény - Anya csak egy van - címének parafrázisa tulajdonképpen magában foglalja a lényeget e lenyűgözően gazdag és termékeny pályát illetően.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 20. hétfő, 19:00

Az író töretlen népszerűségének titka ugyanis a mű és a személyiség egyedis¬é¬gében rejlik. Vámos nem hajlandó múló divatokról, kérészéletű irányzatokról tudomást venni. Makacs szerző, lehetne mondani, aki nem idomul, nem tagozódik be sehová. Külső elvárások helyett mindig belső hangjaira, mércéjére hagyatkozik, s így sosem hagyja cserben hűséges és roppant népes olvasótáborát. A közönség ugyanis tudja, nagyjából mire számíthat, mit várhat a következő könyvtől, ám a felismerhetően karakteres stílus, elbeszélésmód, történetszövés könyv¬ről könyvre mindig kínál valamilyen meglepetést, váratlant, újat is.
Így aztán Vámos Miklóst aligha kell ennél részletesebben bemutatni a kortárs magyar irodalom híveinek, hiszen olyan művek szerzőjeként, mint a Félnóta, a Zenga zének, a Sánta kutya és az Apák könyve évtizedek óta legnépszerűbb íróink egyike. És akkor drámaírói munkásságáról vagy emlé¬kezetes televíziós műsorairól még szó sem esett. Meghívott barátai, kiváló művésztársai, Rudolf Péter és Karácsony János jelenléte ugyanakkor garancia arra, hogy e bizonnyal nagy érdeklődéssel várt est izgalmasan többszólamú legyen.


Közreműködők:

Rudolf Péter: színművész
Karácsony János: gitár
Veiszer Alinda: műsorvezető-háziasszony

Alkotók:

Harsányi Sulyom László: rendező
Keresztury Tibor: sorozatszerkesztő

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!