Program


Útibeszámolók: Az Egzotikus Latin-Amerika - Dr. Juhász Árpád előadása

Útibeszámolók: Az Egzotikus Latin-Amerika - Dr. Juhász Árpád előadása

Sorozatunk nézői havonta egy alkalommal olyan előadókkal találkozhatnak, akik utazásaikról nemcsak fotókat, videókat készítettek, hanem írásban (könyvben, blogon) is megörökítették élményeiket.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 13. szerda, 18:30

Az egzotikus Latin-Amerika – dr. Juhász Árpád geológus, televíziós főszerkesztő filmvetítéssel egybekötött könyvbemutató előadása

Latin-Amerika a letűnt civilizációk tárháza. Amíg Észak-Amerikában az indián népcsoportok kis túlzással kőkorszaki szinten éltek a fehér ember érkezése előtt, addig Latin-Amerikában a társadalmi munkamegosztás magas szintjére jutó civilizációk alakultak ki. Gondoljunk a maja városállamokra, az inka birodalomra vagy annak előfutáraira: a nazkákra, a csimukra, a mocsikákra. Latin-Amerika legjei közé tartozik a zene, a foci vagy Amazónia esőerdő-rengetege és az Andok jégvilága. Juhász Árpád új könyvében a Yucatán-félszigettől a Magellán-szorosig bemutatja ezeket az egzotikus tájakat, beleértve a rejtélyes Húsvét-szigetet vagy az óriásteknőseiről nevezetes Galápagos-szigetcsoportot.

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Ajánló


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!