Program


ÚJVILÁG PASSIÓ (bejárat a kápolna felől)

ÚJVILÁG PASSIÓ (bejárat a kápolna felől)

ÚJVILÁG PASSIÓ

2012. JÚNIUS 8-9. 20.30 (esőnap június 10.)
KECSKEMÉTI ARBORÉTUM (6000 Kecskemét, Nyíri út 48.)
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 9. szombat, 20:30

Jézus Krisztus, a Megváltó szenvedéstörténete az egyik legismertebb témakör az irodalomtörténetben. A Kecskeméti Katona József Színház most arra vállalkozott, hogy az ismert eseményeket a szabadban, a hagyományokhoz ragaszkodva, ám mégis azoktól kissé eltérő módon mutatja be.
 
1492-ben az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetes remete rend, a pálos rend százhuszonhat tagja elkísérte Kolombuszt híres felfedezőútján.  A papokat Izabella spanyol királynő rendelte Mátyás királytól azzal a feladattal, hogy tartsák a bátor hajósokban a lelket; valamint hogy később terjesszék a hitet a távoli földrészen, az Új Világban. A magyar pálosok (a „fehérbarátok”) ekként meghatározó szereplői voltak Amerika történetének, úgy is, mint az európai kultúra és műveltség terjesztői. A kecskeméti előadás sajátossága, hogy a pálosok szemszögéből mutatja be az ottani eseményeket, a térítés kezdeti stádiumait.

A kecskeméti Arborétumban megelevenedik tehát a passió. Kocsis L. Mihály és Cseke Péter szövegkönyve elsősorban az Evangéliumra támaszkodik. A szerzők nemcsak a megközelítés újszerűségével, hanem a látvány-zene-koreográfia egységével is mai, magyar produkció megvalósítására törekszenek. Hiszen a kecskeméti Passió így válhat nemzetközivé, a világ felé kinyíló ablakká; ugyanakkor megőrzi jellegzetes magyarságát: magyar szerzetesek igaz történetéről mesélve hirdeti és tanítja Krisztus legfontosabb üzenetét, a szeretetet.
 
Színházunk hagyományteremtő szándékkal hozza létre a produkciót. Reményeink szerint a 2012. június 8 és 9.-i előadásokat több is követi majd, és minden évben, június első hétvégéjén megmutathatjuk nézőinknek a kecskeméti Újvilág Passiót. 
 
A főbb szerepekben Csémy Balázst, Kőszegi Ákost, Hegedűs Zoltánt, Pál Attilát, továbbá a kecskeméti katona József Színház teljes társulatát láthatják a nézők, a darab rendezője Cseke Péter.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG:

  • 14-es helyi autóbuszjárattal a Margaréta Otthonig (a Széchenyi téri buszállomásról indul), onnan gyalog
  • Gépkocsival: Budapest felől az 50-es úton az első jelzőlámpánál jobbra kanyarodva Március 15. útra, melynek végén újra jobbra (a Vízműdombnál). Ez az út (Nyíri út), tovább haladva Hetényegyháza felé az első leágazásnál jobbra (Itt autóbuszok számára is alkalmas parkoló található.)
  • GPS - Bejárat a Mária Kápolna felöl: 46.91133, 19.649989


Kedvezményes Szállás lehetőségek:

Hotel Uno, 6000 Kecskemét, Beniczky u. 4., Tel.: (+36)76/480-046 www.hoteluno.hu
Hotel Három Gúnár és Rendezvényház, 6000 Kecskemét, Batthyány u. 1-7.,
Tel.: (+36)76-483-611, http://www.hotelharomgunar.hu

Hotel Apollo, 6000 Kecskemét, Tatay u. 1/B, Tel: (76) 412-620, www.hotelapollo.hu

Ajánló


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!