Program


Újévi matinékoncert gyerekeknek Fischer Ádámmal / Haydn: A teremtés – részletek

Újévi matinékoncert gyerekeknek Fischer Ádámmal / Haydn: A teremtés – részletek

Újévi hangverseny

A Művészetek Palotája 2008 óta rendezi meg újévi koncertjét, melyen minden alkalommal Haydn 1798-ban bemutatott, csodálatos oratóriuma csendül fel.

La Scintilla Zenekar, vezényel: Fischer Ádám

Haydn: A teremtés, Hob. XXI:2

Közreműködik:

La Scintilla Zenekar,
Dresdner Kammerchor,
Malin Hartelius,
Bernard Richter,
Thomas E.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 1. hétfő, 16:00

„A teremtésre szükségünk van – írja Batta András a műről–; vágyunk arra, hogy valaki ismét megmutassa a világ szépségeit, és azt az érzést közvetítse, hogy jó élni a Földön. Ezért válhat A teremtésből a mindenkori újrakezdés zenéje.” Az első újévi koncert egyúttal Magyarország a schengeni övezethez való csatlakozását is ünnepelte – azóta is a népek Beethoven által is megénekelt testvériségét hivatott reprezentálni. Az újévi hangversenyek visszatérő házigazdája, a Haydn muzsikáját anyanyelvi szinten beszélő Fischer Ádám mindig más együttessel szólaltatja meg az európai zene ezen emblematikus remekművét. Az előző években az Osztrák–Magyar Haydn Zenekart, a Londoni Filharmonikus Zenekart, a Freiburgi Barokk Zenekart és a Chamber Orchestra of Europe-ot vezényelte a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, jobbnál jobb kórusok és szólisták közreműködésével. 2012-ben az 1996-ban alapított, 17–18. századi vokális zenére specializálódott,többek Nikolaus Harnoncourt, William Christie, Fischer Ádám zenei vezetésével is dolgozó La Scintilla érkezik Budapestre. Az együttes vezetője és koncertmestere a Josef Gingold-tanítvány Ada Pesch, a svájci Ernen barokk fesztiváljának vezetője és a New York-i Julliard Music School tanára.

Rendező: Művészetek Palotája

Ajánlatunk


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!