Program


Tűsarok (1991) / MÜPAMOZI / Pedro Almodóvar szenvedélyes világa

Tűsarok (1991) / MÜPAMOZI / Pedro Almodóvar szenvedélyes világa

Tűsarok - spanyol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 29. hétfő, 19:00

Aki még nem látta Almodóvar 1991-es filmjét, most megdöbbenhet. A Tűsarok ugyanis igen fontos építőeleme, sok tekintetben alapköve a rendező életművének: számos gondolata él tovább a következő negyedszázad során készített filmjeiben. Az anya-lány viszony ábrázolásában mindenképen alapmű. Nem téved, aki a Volver vagy a Julieta nőalakjairól a Tűsarok asszonyaira asszociál. És ott vannak benne azok az erkölcsi dilemmák, amelyeket ma már Pedro Almodóvar kézjegyének tekintünk: a büntetés nélkül maradt bűn, a bűn átvállalása, a furcsa vezeklés. De felbukkan az alakoskodás is, hiszen az alakváltás, az álöltözet, a transzvesztitizmus, vagy akár a test teljes átformálása szinte elválaszthatatlan a rendező filmjeitől. És ne feledkezzünk meg a televízióról, a média és a reklámok által uralt világról! Lehetne beszélni a szerelmi rivalizálásról és azokról a bonyolult szerelmi sokszögekről, amelyek Almodóvar filmjeiben már erősen feszegetik a két dimenzió határait, és egyre inkább emlékeztetnek térbeli formákra, poliéderekre.

Na és az idő? Amely néha egy előtörténeten keresztül mutatja meg igazi természetét. Aztán a várakozásban kibomló idő, amelynek lényegét a bekövetkező, az esetleg bekövetkező, a ki tudja, mikor bekövetkező események adják. És hogyan is állunk a feledés idejével? Mi az, ami elsodródik az idővel? És mi az, amit súlyosan hordozunk magukban, életünk végéig. No meg az az idő, amely nyomot hagy rajtunk, hogy a régi képek közötti matatás közben jól pofon vágjon. Bonyolult ez, a fenébe is! És a moziban ülve mélyebben megélhető, mint ezeket a sorokat olvasva.

A vetítés a budapesti Spanyol Nagykövetség együttműködésével valósul meg.


Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Ajánló


Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek…

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús.…

Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!