Program


Tiszavirág

Tiszavirág

A Barboncás társulat "Tiszavirág" – című bábelőadása, a méltán híres Tombácz János szatymazi pásztorember két meséjéből készült. 3+
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 19. szombat, 11:00


Tombácz János bácsi meséi hatalmasak, hosszúak, hömpölygőek, mint maga a szegedi csodás szőke folyónk a Tisza. De ahogy a Tisza számtalanszor kiöntött, és meg kellett zabolázni, mederbe terelni, gátakat kellett felhúzni, hogy amit épít és táplál ne tudja elmosni, úgy a Tombácz meséket is meg kellett szelídíteni. Mivel maga a nagy mesemondó is úgy gondolta változtathatjuk az önnivalót, így a mi mesénket is változtattuk. Tettük ezt úgy, hogy két Tombácz meséből, ill. mesei elemeiből főztünk egy mese levest. Ez igazi hamisítatlan szögedi meselevest! Egy szögedi teremtéstörténetet.

Nem csak őrizni kell a hagyományt, hanem tovább gondolni, tovább is vinni.

Ha már szelídítünk, legyen az valóban szelídítés. Szóljon a Tiszáról, a boszorkányszigetről, a tiszavirágokról és egy szerelemről.

„Régen a Tisza is csak olyan folyó volt, mint sok más. Hömpölygött a medrében, táplálta a földeket és néha kiöntött. De aztán egy szép napon kivirágzott. Más folyók nem virágzanak. Csak a Tisza virágzik tiszavirágot. S hogy miért, erről szól ez a mese.”

Tombácz János meséiből a történetet írta: Vészits Andrea
Díszletterv: Kiss Ágnes
Díszletkészítés: Jernei János
Bábterv, bábkészítés, díszletfestés: Kiss Attila Etele
Bábok kiegészítői: Tóth Andrea
Rendezte, játssza: Ágnes Kiss
Muzsikál: Nagy Gábor

A mese elkészítését (megírását) Szeged Város Önkormányzata támogatta.

Előadás játékideje: 50 perc


Ajánlatunk


A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több millió nézőt vonzott szerte a világon a kultikussá vált vámpírparódia. Budapesten, 17 év után tovább folytatódik a különleges, fanyar humorú, látványos, szórakoztató, varázslatos musical sikertörténete.

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!