Program


The Master Musicians of Jajouka led by Bachir Attar (MAR)

The Master Musicians of Jajouka led by Bachir Attar (MAR)

Négyezer éves rock'n'roll, avagy legendás berber szúfi transz-zenekar Észak-Marokkóból. A Master Musicians Of Jajouka a beat generáció és az ellenkultúra ikonjává vált, amikor első lemezüket a Rolling Stones alapító Brian Jones rögzítette, majd a felvétel a Rolling Stones Records gondozásában megjelent 1971-ben.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 15. vasárnap, 20:00

A hagyomány szerint Jajouka zenéje Sidi Achmed Sheik iszlám misszionárius ajándéka volt a falunak, akit a mai napig szentként tisztelnek, és akinek a helybéli sírja gyógyító erővel árasztja el a vidéket. A Rif hegység lábainál található Jajouka falucska különleges szinkretikus zenéje sokféle hagyományból merített, például a görög mitológia Pán istenének és Astarté istennőnek a kultuszából, vagy az ősi római Lupercalia beavatási rítusából. A minden évben egy héten keresztül megtartott fesztivál keretében a kecskeszerű Bou Jeloud-ot dobolás és a tradicionális rhaita fúvóshangszerek segítségével csalják elő a falu felett található barlangból, hogy termékenységgel árassza el a falut. Ezt a tradíciót viszi tovább a XXI. században a Masters Musicians of Jajouka Bachir Attar vezetésével. Az Attar család által megőrzött és generációról generációra továbbadott zenea világ egyik legősibb ismert tradíciója, melyet helyben épített hangszereiken szólaltatnak meg  Az egész világot körbejárták már, az iszlám világ egyik legjegyzettebb zenekara, tucatnyi lemezt adtak ki, számos filmben is szerepeltek és olyan nagyságokat üdvözölhettek otthonukban, mint Ornette Coleman, William S. Burroughs, Mick Jagger vagy Talvin Singh. 

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!