Program


Szegedi Kortárs Balett, Gluck: Don Juan/ Vivaldi: A négy évszak – bemutató

Szegedi Kortárs Balett, Gluck: Don Juan/ Vivaldi: A négy évszak – bemutató

Szegedi Kortárs Balett
Gluck: Don Juan / Vivaldi: A négy évszak - bemutató

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 10. szerda, 19:00

Két jól ismert történet elevenedik meg a színpadon, egyik sem abban a formában, ahogyan azt megszoktuk. A csábítás sevillai démonáról és a rettenthetetlen kővendégről szóló, Mozart olvasatában ismert történet számos feldolgozást ért meg a 18. században - ezek egyike az operáival híressé lett Christoph Willibald Gluck nevéhez fűződik. A barokk és a klasszika határán alkotott mester balett formájában jelenítette meg az örök érvényű történetet nagyszerű, kifejező és ma is nagy hatású zenékkel. Antonio Vivaldi A négy évszak című hegedűverseny-sorozata pár évtizeddel korábbi alkotás. Nem színpadi mű, mégis van cselekménye, hiszen a vörös pap - ahogyan akkor nevezték az árvaházi hegedűs tanítót - a maga által írt szonetteket zenésítette meg, gyönyörű, és költőien érzékeny természetábrázolással.
A koreográfiáiban zene és mozgás koherens egységét megvalósító, ugyanakkor az adott művet továbbgondoló, mély értelműen letisztult produkciókat jegyző Juronics Tamás, valamint az általa 1993 óta vezetett világhírű táncegyüttes ezúttal is izgalmas vállalkozásba fogott, amikor ezt a két 18. századi remekművet viszi színre, a történeteket tánccal, ezzel a különleges művészi nyelvvel kifejezve. A neves táncos huszonöt éve koreografál, számos klasszikus mű modern feldolgozásával is megörvendeztette már a kortárs tánc híveit. „Műveiben összművészeti hatásra tör, táncszínházat csinál. A modern stílusokat eredeti módon ötvözi, alkotásaiban hangsúlyos a jó értelemben vett mutatvány, a színpadi látványosság” - írták Juronics Tamásról 2009-ben, amikor megkapta a kulturális és művészeti élet szereplőinek adható legmagasabb magyar kitüntetést, a Kossuth-díjat.

Alkotó:

Juronics Tamás
koreográfia

Ajánlatunk


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

zenés átirat két részben

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajánló


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!