Program


Szálinger Balázs: Köztársaság
3

Szálinger Balázs: Köztársaság

Szálinger Balázs: Köztársaság
2017.08.18-19. 20.00 óra
Műemlék Rakétabázis, Zsámbék
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. augusztus 19. szombat, 20:00

JEGYELŐVÉTELI AKCIÓ!!!
Köztársaság előadásokra (aug.18-19.) július 31-ig kedvezményesen, 2200 és 1000 Ft-os áron vehettek jegyet.
(Aug. 1-től a jegyek ára: 2500, ill. 1500Ft.)

 

Hogyan lép valaki a zsarnokság útjára? Milyen motivációi vannak egy rettegett uralkodónak? És végül, milyen köztársaság lesz az övé? Ezekre a kérdésekre fókuszál Szálinger Balázs Köztársaság című drámája, amelyet Horváth Illés állított színpadra Sediánszky Nóra dramaturg segítségével, Gáspár Tibor, Takács Géza, Nagy Mari és Pál András főszereplésével.

„Az előadás (…) iszonytató pontossággal kapja el azt a gátlástalan bírvágyat, ahogy a nagytehetségű Gaius Julius Caesar, a Római Köztársaság majdani első pontifex maximusa még fogságba esve sem inog meg – dehogy fél, sőt, ilyenkor érzi magát a helyzet magaslatán.” (Proics Lilla,revirzoronline.hu)

Az előadás alapjául szolgáló színdarab valós történelmi eseményből indul ki: a fiatal Julius Caesart kalózok ejtik fogságba, még mielőtt politikai pályára lépne. A fogságban töltött idő alatt komoly leckét kap életből és hatalomelméletből, amit később hidegen izzó bosszúvággyal fizet vissza. A Köztársaság szuggesztív költőiséggel jelenít meg globális problémákat, egy egyre fenyegetőbb krízishelyzetet, aztán pedig ebben a válságszituációban mutat meg több oldalról társadalmi viszonyrendszereket és a zsarnok emberi történetét. Azt, hogy hogyan sodorja el az ún. kisembert egy nagy volumenű történetformáló erő, milyen traumák és rajta kívül álló elemek határozzák meg életét. Hogyan kezd el mégis küzdeni, szeretni, végül pedig gyilkolni.

„Még egy ilyen nagyformátumú gyilkosnak is az emberi motivációi érdekeltek. Mitől lesz az, ami, milyen döntéseket hoz meg, mi ambicionálja, vagy a kisember hogyan lép arra az útra, hogy tömeggyilkos legyen, hogyan fogadja el, sőt választja és szolgálja a zsarnokságot.” Horváth Illés,librarius.hu)


 

 

Ajánlatunk


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Ajánló


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!