Program


Shirinov – Fenyvesi – Szandai – Dés: Maiden Tower (AZ/H) Lemezbemutató koncert

Shirinov – Fenyvesi – Szandai – Dés: Maiden Tower (AZ/H) Lemezbemutató koncert

Elchin Shirinov - piano
Fenyvesi Márton - gitár
Szandai Mátyás - nagybőgő
Dés András - ütőhangszerek

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 20. péntek, 21:00

„Egy azerbajdzsáni zongorista találkozik egy magyar ütőhangszeressel egy lengyel fesztiválon és terveket szőnek egy kvartetről, amelyben rajtuk kívül egy Párizsban élő magyar bőgős és egy budapesti magyar gitáros játszik. Ez a történet manapság a jazz világában nem is olyan szokatlan és szerencsére jól végződik, hiszen az együttműködés gyümölcse a lemez, amit a kedves hallgató a kezében tart. Az pedig különösen szerencsés fordulat, hogy a négy markáns, saját hanggal rendelkező muzsikus az első perctől kezdve megtalálta a közös hangot. A lemezfelvételt megelőző koncert próbáin villámgyorsan kiderült, hogy a zenészek agya egy rugóra jár és amellett, hogy a kompozíciók és az improvizációk felismerhetően egyéni ízeket hordoznak, a lemez egésze mégis koherens és homogén alkotás lett, amelyet meghallgatva Budapest rejtett zugaitól egészen a bakui Szűz toronyig (Maiden Tower) juthatunk el.” olvashatjuk a Hunnia Records gondozásában most megjelenő lemez borítóján.

A kvartett három magyar tagját aligha kell bemutatnunk, hiszen egyrészt számos felállásban együtt és külön is rendszeres fellépői az Opusnak, másrészt a hazai jazz fiatal és középgenerációjának kiemelkedő képviselői mindnyájan. Az azeri zongorista őstehetség, Elchin Shirinov is ismerős lehet a klub látogatóinak, hiszen a lengyel énekes Grzegorz Karnas kavartettjében, Dés Andrással együtt már ő is tiszteletét tette a klubban 2016 áprilisában.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Tel: (+36 1) 216 7894

Ajánlatunk


zenés játék két részben

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!